Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów

Mam taki problem ktory zaczal sie w niedziele i cyklicznie powtarza sie co dzien. Problem polega na tym ze nie moge odpalic auta na benzynie, zachowuje sie tak jak by nie mial paliwa. Za pierwszym razem kiedy nie moglem odpalic poszedlem z kanistrem zalalem 4 l wlalem i odpalil, pojezdzilem do dnia nastepnego i dokladnie ta sama sytuacja nie odpalilem - kanister 4l - zalewam 7er - przekrecam kluczyk odpala i tak w kolo macieju. Myslalem z poczatku ze to pompa ale chyba nie bo jak juz udalo mi sie odpalic to szedl jak burza. Wczoraj podjechalem na stacje zalalem za 50zł wsiadam odpalam i to samo, krece kluczykiem i zachowanie jak by nie mial paliwa :/dziwne bo zawsze jak dolewalem to odpalal i szedl bez problemu i teraz najlepsze stwierdzilem ze doleje mu jeszcze za 15zł i odpalil. za 30min mialem sytuacje ze zgasl (sam od siebie) na skrzyrzowaniu czyli nastapila zmiana poniewaz wczesniej jak juz odpalilem to bylo wszystko spoko trzymal obroty mial moc, tak jak byc powinno a teraz obrotow nie trzyma. Dziesiaj odpalam rano i to samo (gdzie wczesniej tych problemow nie mialem, rano zawsze odpalal bez problemu) dodam ze na gazie chodzi jak trzeba (obczailem patent jak odpalic na sekwencji) ale tak dlugo jezdzivc nie moge bo zarzne auto.

Prosze o porade co to moze byc !!!!!

Pozdrawiam

Opublikowano

hmm.... a czy to nie jest tak ze jesli pompa bylaby uszkodzona to auto pewnie po rozruchu nie jezdzilo by plynnie a u mnie nie bylo tego problemu. Jak juz udalo mi sie odpalic to szedl jak trzeba, do wczoraj gdzie zgasl mi sam od siebie na skrzyzowaniu i teraz mam problem aby go wogole odpalic na benzynie bo wczesniej z rana odpalal bez problemu a dzisiaj lipa :cry: .

pozdrawiam

Opublikowano
Pompa paliwa na bank. W BMW jak już odpali to będzie chodził, a jak masz mało benzyny to jak stoi pochylony na stronę kierowcy to odpala bez problemu?? Pompka ma problem zassać paliwo jak jest mało, więc wlej jej za 100PLN i patrz jak będzie odpalała
Było E39 523i, E30 320i Coupe, E32 730iA, E34 540iA M-Pakiet, E34 525TDS touring X2, E38 750iA pakiet Alpina
Opublikowano

Czesc pisze troche z opoznieniem bo przez jakis czas mam nieregularny dostep do sieci. Co do stanu paliwa to od kad kupilem auto pilnuje aby ponizej 20l nie schodzilo z baku. W sobote zgadalem sie z mechanikiem, opisalem objawy i powiedzial ze albo pompa (coraz czesciej slysze ze to jest przyczyna) albo cisnienie paliwa (powiedzial cos o "listwie) Poza tym zaobserwowalem ze dzieja mi sie tak jak auto jest rozgrzane i druga rzecz, jak wczesniej kiedy odpalil na benie to szedl tak teraz czasami niereaguje na wcisniecie pedalu gazu, wtedy musze sie zatrzymac i odpalic auto na gazie w trakcie tak mialem w piatek wracajac z pracy. Jutro zaworze auto do mechanika, sprytny facet ale wole wiedziec jak to oceniacie, co moze byc przyczyna takich objawow.

I jeszcze pytanie, jaka najlepiej pompe kupic ???

Opublikowano

Witam

Nie zapeszam ale chyba rozwiazany jest problem z gasnieciem. Zawiozlem auto do mechanika i... pompa sprawna, cisnienie paliwa wpozadku, przeczyscil mi jeszcze styki w skrzynkach pod maska plus powrot kompa do fabrycznych ustawien i poki co wszystko jest ok. Zrobilem trase dzisiaj ok. 200km wiec gdyby mialo sie cos wydazyc to zapewne doswiadczylbym grymasow 7er dzisiaj. Moze ktos ma teoria co sie moglo stac?? Pozdrawiam

Opublikowano
witam, podepne sie pod temat. od wczoraj mam podobne objawy, wczesniej co jakis czas zdazalo sie ze trzeba dluzej pokrecic rozrusznikiem. teraz jest problem z uruchomieniem na pb, dzisiaj na kilkanascie prob uruchomienia na pb udalo sie raz, pojezdzilem, wszystko normalnie mocy nie brakowalo, niestety pozniej znowu to samo. lpg dziala bez problemu, benzyny jest okolo 40L. wg mnie obstawialbym regulator cisnienia paliwa, przy kreceniu rozrusznikiem na pb czuc zapach benzyny i albo odpali na chwile albo wogole nie zalapie. prosze o wypowiedz kogos kto zna temat, albo ogarnial cos podobnego u siebie. pozdrawiam