Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przy samochodach nowych lub prawie nowych podstawowym dodatkiem do AC jest stała suma ubezpieczenia. W pierwszych latach samochody tracą dużo na wartości więc warto dopłacić te 100-200zł.

Właściciel 1969

Prawo jazdy 1984

BMW 530d 2009r.

Generali:

-OC

-AC [109tys.zł]- brak amortyzacji, brak udziału własnego, brak pomniejszania sumy ubezpieczenia po szkodzie, STAŁA SUMA UBEZPIECZENIA

-NNW kierowcy i pasażerów [10tys.zł]

-Szyby [3tys.zł]

-Bagaż [2tys.zł]

-Assistance

Rocznie: 2850zł

Cena z kodem rabatowym- bez kodu 4237zł.

Jeśli ktoś jest zainteresowany kodem to zapraszam na PW

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Mi w BMW (Allianz) policzono 2,4% wartości auta. Z gwarantowaną sumą ubezpieczenia i wszystkimi bajerami.

PS. Co ciekawe początkowo próbowano mi wmówić 3,5% (rzekomy brak zniżek na auta rejestrowane w spółce cywilnej). Wystarczył 1 telefon do drugiego salonu, aby Pan z pierwszego zmienił zdanie. ;-)

Opublikowano
Można użyć porównywarki cen ubezpieczenia, ile firm tyle ofert i cen, ja póki co jeżdże bezszkodowo ale ceny różnią się masakrycznie, dlatego zawsze agent doradza mi w której firmie wybrać, ale sporo tego na necie można poczytać i ceny porównać :lol:
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
A jakieś doświadczenia z Link4 macie? Policzyłam składki, wyszło znacznie lepiej niż w Allianz, gdzie miałam dotychczas, a Link dodatkowo chwali się "najszerszym na rynku assistance" - tym takim co zawsze jest gratis w OC. Ciekawi mnie tylko jak tam z wypłatą i wyceną w razie - odpukać - jakiegoś zaziu....
Opublikowano
spróbuj zrobić porównanie na rankomat.pl

http://s10.postimg.org/3yu3kileh/Edytowane_zdj_cia.jpg

Lamere - 525tdsA

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Kilka dni temu ubezpieczyłem e60 z 2004 r w LINK4. Wczesniej chodziłem do PZU,Compensa i MTU. W LINK4 zapłaciłem połowę ceny i miło się zaskoczyłem.
Opublikowano

He he, nie jestem w tym dobry ale wydaje mi się że warunki podobne z tym że w trzech towarzystwach które odwiedziłem wycenili mi auto na ok 35-38 tyś. a w linku na 50 tyś. Nie pamiętam dokładnych warunków umowy bo mi się wszystkie 4 oferty mieszają ale na dniach przyjdzie do mnie pocztą cała umowa i będę znał szczegóły - choć i tak nie wiele z tego wszystkiego rozumiem. Jestem zadowolony bo cena nie jest mniejsza o 200 czy 300 zł ale o połowę. Mam OC i AC i mam nadzieję że żałował nie będę/

P.S. do tej pory auta ubezpieczałem w PZU ( nie miałem szkód więc nie wypowiem się co do wypłacalności w razie W) słyszałem jednak że od pewnego czasu PZU również zaniża wyceny szkód i nie jest to już tak solidna firma co kiedyś- tyle wiem ze słyszenia , nie z własnych doświadczeń.

Opublikowano

Gdyby ktoś szukał ubezpieczenia w Warszawie to na pw mogę polecić dobrego agenta. Przy tych samych warunkach, mam ubezpieczenie o ponad 40 % taniej niż wyliczano mi w innych agencjach.

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
He he, nie jestem w tym dobry ale wydaje mi się że warunki podobne z tym że w trzech towarzystwach które odwiedziłem wycenili mi auto na ok 35-38 tyś. a w linku na 50 tyś. Nie pamiętam dokładnych warunków umowy bo mi się wszystkie 4 oferty mieszają ale na dniach przyjdzie do mnie pocztą cała umowa i będę znał szczegóły - choć i tak nie wiele z tego wszystkiego rozumiem. Jestem zadowolony bo cena nie jest mniejsza o 200 czy 300 zł ale o połowę. Mam OC i AC i mam nadzieję że żałował nie będę/

P.S. do tej pory auta ubezpieczałem w PZU ( nie miałem szkód więc nie wypowiem się co do wypłacalności w razie W) słyszałem jednak że od pewnego czasu PZU również zaniża wyceny szkód i nie jest to już tak solidna firma co kiedyś- tyle wiem ze słyszenia , nie z własnych doświadczeń.

Diabeł tkwi w szczegółach. W PZU jest opcja ochrony zniżek, czasem bywa pomocne. W MBanku wyliczyli mi OC/AC/NW na poziomie 1500 zł (cena pojazdu 23 000zł, 0% udziału w szkodzie, zniesienie amortyzacji, naprawa z opcją warsztat). Co z tego jak na różnych forach ludzie przeklinają ubezpieczyciela począwszy od komunikacji, aż po wypłatę odszkodowania, itp. :mad2:

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Do wyceny TU używają praktycznie tych samych cenników i jest to najczęściej Eutotax. Jeśli jest zaniżona wartość to można dokonać indywidualnej wycen. Na różnicę może wpłynąć wiele czynników: przebieg, pochodzenie auta, ilość właściciel, czy stan licznika jest udokumentowany.