Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zakładając że wydechu nie zrobi znawca za kupę siana, ale normalny tłumikarz, zagięcia pospawa gotowe a nie na giętarce bez załamań, zwężeń niepotrzebnych, średnicę podpytując zrobi większą, jaką uzna na podstawie różnych rad itd - sam nie obliczy

uważam to za ingerencję, z racji widełek średnicy ( niewiele większa, właściwa, za duża ) wew rury że należałoby to na tym tam pierdziulniku niebieskim w górkami czy tam co mają skonfrontować, jak wykres się zmieni, czy będzie można więcej dzięki temu wykręcić momentu, a co za tym idzie przerobić aktualną mapę

i z tego co wiem nie o dziś, że wszelkie zmiany dokonuje się przed programem, ludzie się budzą i chcą więcej - wywalają katy, tłumiki, inne ic i co tam popadnie żeby było lepiej i więcej - moim zdaniem wtedy już jest po ptakach

nawet jakbym filtr powietrza sportowy założył ( nie stożek ) to uważam że z racji większej przepustowości owego filtra i tak jest to odejście od seri bądź o programu pisanego na zwykłym ( ori ) filtrze

oczywiście nie znam się na chiptuningu, tych tam wykresach, nawet inpy nie umiem zainstalować ale to nie ma nic do rzeczy

nie muszę - od tego jest ziomek który mnie skasował i się lubuje swoją pracą, ale moje uzasadnienie wydaje się, mi i nie tylko - zrozumiałe

Opublikowano

oczywiście z jednej strony masz rację iż jeśli ktoś stroi INDYWIDUALNIE auto wszelkie zmiany powinny byc zrobione przed modyfikacją ...

ale też nie popadajmy w paranoje ponieważ Twoja przepływka za pół roku inaczej będzie mierzyć i co wtedy ?

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

zmieniając ją 14 miesięcy temu, nie zakładałem że przepływka umrze po 2 latach, ale że często, kiedy mogę przy okazji podpinam się pod inpę i patrze na te całe logi, staram się je czytać ze zrozumieniem, a jak ma problem to konsultuje się z osobą która się tym zajmuje albo wrzucam tutaj na forum bo też dobrze doradzacie, to wszelkie odchylenia, niepoprawne wskazania będę się starał naprawić - i tak biorąc pod uwagę że będą po programie inne,podwyższone niż na seri

a takiej opcji jaką podałeś nie brałem pod uwagę :) z niewiedzy, braku podejrzeń, zwał jak zwał