Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
WITAM - MMA PROBLEM - MOJE E36 316i M43 GAśNIE PO 10 MINUTACH PO ODPALENIU :cry: CZY KTOś MOżE WIE COś NA TEN TEAMT ???? Z GóRY DZIEKI :D
Opublikowano
witam - płyn w chłodnicy jest a co do gazu też jest :) problem u mnie sie chyba rozwiązał gdyz podczas tych mrozów jezdziłem tylko na benzynie i wszystko jest ok :) prawdopodobnie gaz zamarzal w aucie :) pozdrawiam
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam - niestety problem powrocil z tym ze gasnie wczesniej i nasila sie ta sytuacja (jezdze tylko na benzynie) - czy moze ktos podac mi jakies porady ???

z gory dzieki !!

Opublikowano
Zrób reset kompa i odłacz sondęL aby wyeliminować ją.Może czujnik temperatury siada?Kolega tak miał w Fabi,padł czujnik temp i auto nagle zgasło i nie dało się odpalić.
Opublikowano

Odkręć korek wlewu paliwa i sprawdź, czy z otwartym wlewem też będzie gasł po 10 minutach.

Jeżeli będzie gasł, to przynajmniej wykluczymy zatkany korek wlewu, albo defekt układu odpowietrzania baku.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
Odkręć korek wlewu paliwa i sprawdź, czy z otwartym wlewem też będzie gasł po 10 minutach.

Jeżeli będzie gasł, to przynajmniej wykluczymy zatkany korek wlewu, albo defekt układu odpowietrzania baku.

witam - sprawdzilem i nadal ta sama sytuacja - zresetowal kompa sprawdzilem wszytskie wtyczki i narazie nie gasnie ale moje bmw nie chodzi tak jak powinno - cos jej dolega jeszcze (moze ten czujnik temperatury ?).

w srodku tygodnia wymienilem termostat na nowy bo stary za wczesnie sie otwieral - teraz mam nowy i auto jest nagrzane jak powinno byc (wskazowka stoi w pionie) hmmm najlepiej bedzie chyba podjechac na komputer i sprawdzic co mu dolega - pozdrawiam :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
witam - we wtorek odebralem nowa sonde ze sklepu (typowa do mojego auta nie zadna uniwersalna) jak do tej pory wszystko OK - auto chodzi tak jak powinno - nie gasnie - wymienilem takze gume ktora idzie od przeplywki do kolekktora saccego - mam nadzieje ze to koniec moich problemow :) pozdrawiam