Skocz do zawartości

316i GAśNIE PO 10 MINUTACH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
WITAM - MMA PROBLEM - MOJE E36 316i M43 GAśNIE PO 10 MINUTACH PO ODPALENIU :cry: CZY KTOś MOżE WIE COś NA TEN TEAMT ???? Z GóRY DZIEKI :D
Opublikowano

Witam

Mnie gasnie po 1 min i tez nie wiem dlaczego.

Podejrzewam ,ze cos z sonda.

pozdrawiam

Opublikowano
zobaczcie czy macie płyn w chłodnicy a po 2 jak macie gaz to jedzcie dłużej na benzynie
Opublikowano
  • Autor
witam - płyn w chłodnicy jest a co do gazu też jest :) problem u mnie sie chyba rozwiązał gdyz podczas tych mrozów jezdziłem tylko na benzynie i wszystko jest ok :) prawdopodobnie gaz zamarzal w aucie :) pozdrawiam
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

witam - niestety problem powrocil z tym ze gasnie wczesniej i nasila sie ta sytuacja (jezdze tylko na benzynie) - czy moze ktos podac mi jakies porady ???

z gory dzieki !!

Opublikowano
Zrób reset kompa i odłacz sondęL aby wyeliminować ją.Może czujnik temperatury siada?Kolega tak miał w Fabi,padł czujnik temp i auto nagle zgasło i nie dało się odpalić.
Opublikowano

Odkręć korek wlewu paliwa i sprawdź, czy z otwartym wlewem też będzie gasł po 10 minutach.

Jeżeli będzie gasł, to przynajmniej wykluczymy zatkany korek wlewu, albo defekt układu odpowietrzania baku.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
  • Autor
Odkręć korek wlewu paliwa i sprawdź, czy z otwartym wlewem też będzie gasł po 10 minutach.

Jeżeli będzie gasł, to przynajmniej wykluczymy zatkany korek wlewu, albo defekt układu odpowietrzania baku.

witam - sprawdzilem i nadal ta sama sytuacja - zresetowal kompa sprawdzilem wszytskie wtyczki i narazie nie gasnie ale moje bmw nie chodzi tak jak powinno - cos jej dolega jeszcze (moze ten czujnik temperatury ?).

w srodku tygodnia wymienilem termostat na nowy bo stary za wczesnie sie otwieral - teraz mam nowy i auto jest nagrzane jak powinno byc (wskazowka stoi w pionie) hmmm najlepiej bedzie chyba podjechac na komputer i sprawdzic co mu dolega - pozdrawiam :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
witam - we wtorek odebralem nowa sonde ze sklepu (typowa do mojego auta nie zadna uniwersalna) jak do tej pory wszystko OK - auto chodzi tak jak powinno - nie gasnie - wymienilem takze gume ktora idzie od przeplywki do kolekktora saccego - mam nadzieje ze to koniec moich problemow :) pozdrawiam