Skocz do zawartości

E36 problem z zawieszeniem, jakie sprężyny?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam takie pytanie, mianowicie mam e36 325i w którym wymieniłem oryginalne amortyzatory na Bilsteina b4.

Wszystko jest ok prócz wysokości auta, tył siedzi w miarę przyzwoicie, tzn. na równo z nadkolami a nawet delikatnie się chowa, natomiast przodu, no i tutaj własnej jest problem.

Opona jest z 7cm od nadkola , jest strasznie wysoko, auto wygląda jak by nie miało silnika.

Stoi bardzo wysoko, i prosto, zamiast miało by lekko opadać dziobem w dół.

Teraz pytanie, bo już amorków nie zmienię, czy wymiana samej sprężyny pomoże na tą 7 centymetrową przestrzeń?

Jaka to powinna być sprężyna i jak to wpłynie na właściwości jezdne. Czytałem że w przypadku oryginalnych amortyzatorów sprężyna do 40mm to maks.

Czy byłby ktoś w stanie trochę rozjaśnić mnie na temat sprężyn, zawieszenia itd?

Generalnie na oryginalnych amorkach auto tak nie stało wysoko.

Opublikowano
Milon razy było. Tak powinien stać.
Opublikowano
  • Autor

Ok rozumiem, czyli co teraz było by najsensowniejsze żeby go obniżyć zostawiając te amorki b4

sprężyny? Jakie? i ile maksymalnie mogę obniżyć, o sens nie pytam bo jednak tutaj auto wizualnie cierpi przez to więc tak czy inaczej muszę coś z tym zrobić :D

Pozdrawiam

Opublikowano
No ja do B4 wsadziłem H&R -60/30 to z przodu B4 siadły w dwa miesiące tak ze przy ich wymianie tłoczysko dwoma palcami można było wyciągac i wciskać, chyba M-technik będzie najlepszym rozwiązaniem :search: