Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Posiadam e38 740i silnik 4.4 rok początek 98. Ostatnio zaobserwowałem dziwną rzecz. Jak jeżdżę na zimny bądź ciepłym silniku robi się coś takiego, że jak daje więcej gazu to mi samochód tak jakbym sam zwolnił i zapala się odrazu lampka ASC. Naciskam asc na desce rozdzielczej i się nie wyłącza. Jak się świeci asc to samochód rusza z piskiem opon i jak jest ślisko to abs nie łapie. Czym to jest spowodowane? Czy trzeba wymienić czujnik abs przedni tylni? Czytałem trochę o tym , ale nie znalazłem takiego tematu. Akumulator mam zupełnie nowy ma może z 4 miesiące. Świece wymieniałem z 2 tygodnie temu. Czemu tak się robi? Miał ktoś taki problem? Proszę o wsparcie. Dzięki :))

Opublikowano
Podepnij pod kompa i sprawdz czy wszystkie czujniki ABS-u działają. Nie musi to być od razu wymiana, bo możliwe jest że któryś się poprostu zabrudził i wystarczy przeczyscic.

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen