Skocz do zawartości

Problem z Centralnym Zamkiem,Padł e36/m43/97r/compact

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dziś rano wysiadając z auta i po naciśnięciu zamykanie drzwi na kluczyku, Drzwi się nie zamknęły prawa, lewa strona + klapa. Sprawdziłem dokładnie czy drzwi mam domknięte i wszystko ok. pilot wysyła sygnał ale jak by sterownik nie chciał go odbierać :/ sprawdziłem zamykanie drzwi po przez zamknięcie kluczykiem w zamku czy zadziała centralka i nic dalej Lipa :/ i jeszcze sobie sprawdziłem czy od bagażnika zamknę centralkę i też lipa i dodatkowo sprawdziłem czy ten system komfort działa przytrzymując 5s na zamkniętym zamku od strony kierowcy też nie domyka szyb. Wrażenie mam takie jak by brakowało zasilania na tym układzie komfort i cały system padł tego sterowania. Wszystkie bezpieczniki sprawdziłem i lipa wszystko dobre tam jest

Potrzebuje jakich cokolwiek wskazówek co do tego modelu e36 compact '97 co zrobić co sprawdzić najlepiej może ktoś miał z was w tym compacie taki problem i ogarnął to jakoś a nie chce się zagłębiać w podobne problemy sedanów bo juz nie raz spotkałem się tym jak bardzo się różnią od siebie w niektórych elementach

Jeśli ktoś konkretnie umiał by mi pomóc będę wdzięczny

Opublikowano
Zdejmij boczek z drzwi kierowcy i sprawdź styki , czasami przy podnoszeniu i opuszczaniu szyby zaczepiają są przewody i wypinają się z zamka. Wygląda na to ,że moduł komfortu ci poleciał.
Opublikowano
Może jeszcze sprawdź krańcówki w drzwiach, czy się nie wytarły - może moduł "myśli", że drzwi są otwarte. Teoretycznie, gdyby padł Ci cały komfort, to i szyby by nie działały. Jak ja majstrowałem u siebie i nie docisnąłem wtyczki w module, to nie działał zamek, szyby i oświetlenie wnętrza.
Opublikowano
Zdejmij boczek z drzwi kierowcy i sprawdź styki , czasami przy podnoszeniu i opuszczaniu szyby zaczepiają są przewody i wypinają się z zamka. Wygląda na to ,że moduł komfortu ci poleciał.

Dzięki za szybką odpowiedz w tym temacie. Może coś w tym być z tą szybą bo mi wyskoczyła ze ślizgów i możliwe że mogła o coś tam zahaczyć tylko że jak nastawiłem szybę to jeszcze 1 dzień centralny śmigał super z 30m . Powiedz mi jeszcze czy ten moduł ma jakiś swój bezpiecznik i jakiś przekaźnik ?

Opublikowano
Może jeszcze sprawdź krańcówki w drzwiach, czy się nie wytarły - może moduł "myśli", że drzwi są otwarte. Teoretycznie, gdyby padł Ci cały komfort, to i szyby by nie działały. Jak ja majstrowałem u siebie i nie docisnąłem wtyczki w module, to nie działał zamek, szyby i oświetlenie wnętrza.

Już nie wspomnę o Dyskotece we wnętrzu auta :) co chwile zapala i gaśnie podłoga mam tubę w bagażniku i myślę że wibracje głośnika wpływają na krańcówkę w bagażniku i tu też nie wiem co zrobić i nie ogarniam tego :D szyby działają Normanie tylko z kluczyka nie domyka. Wytłumacz mi jak powinny działać prawidłowo krańcówki jak są drzwi nie domknięte to u mnie da się zamknąć z pilota, cyple opadają a czasami się zdarzyło jak były nie domknięte że cyple nie opadły po naciśnięciu zamykania drzwi na kluczyku

Opublikowano
Jeszcze Jedno Ja wiedzę w drzwiach dwa czujniki informujące system że drzwi są zamknięte jeden to jest ten cypel długi plastikowy a drogi to w zamku taki malutki który jest od czego ? :D
Opublikowano

Dzięki za szybką odpowiedz w tym temacie. Może coś w tym być z tą szybą bo mi wyskoczyła ze ślizgów i możliwe że mogła o coś tam zahaczyć tylko że jak nastawiłem szybę to jeszcze 1 dzień centralny śmigał super z 30m . Powiedz mi jeszcze czy ten moduł ma jakiś swój bezpiecznik i jakiś przekaźnik ?

Dziś zdjąłem ten boczek i sprawdziłem te kable są wpięte w ten siłownik i nie wiedzę żadnych kabli poprzecieranych jeszcze bym musiał chyba lewy boczek ściągnąć i ta klapę z bagola i wetedy okaże sie że też tam będzie wszystko dobre :D ohhh jak ja Uwielbiam szukać :D

Opublikowano
poruszałem zamkami, tymi rtglami i się odwiesiło teraz śmiga super :) nie potrzebnie ściągałem boczki :)
Opublikowano
Jak ja majstrowałem u siebie i nie docisnąłem wtyczki w module, to nie działał zamek, szyby i oświetlenie wnętrza. http://www.bosin.info/appleipad.gif