Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Stalem sie posiadaczem e39 i pomijajac wszystkie mniej wazne i niewazne kwestie przejdzmy do sedna.

Zgodnie z prawda zawieszenie to m-technik II + eibach prokit (chyba) co w sumie daje -30mm.

Model to 530d Touring, 2002.

Opony nadaja sie do spalenia, a 2 felgi do prostowania (17"). Uznalem, ze pojda wszystkie 4 do sprawdzenia/naprawy jesli ma to sens i beda na zimowki

Idac dalej, na chwile obecna chce zakupic felgi - mam zamiar isc w strone 18".

I tutaj sedno sprawy, czy sie zmieszcza?

W planach jest Rondell 0058 18" 8,5j / 10j i do tego oponki 225/40 i 255/35.

Obecnie jeszcze sa przod i tyl 235/35/17 i ciezko powiedziec co tam wiecej wejdzie, a zamawiac w ciemno nie chce. ;)

Gdyby ktos mogl w jakis sposob pomoc to bylbym wdzieczny.

Opublikowano

Dzieki. A jakby to wygladalo z 18" BBS RS 744/745. Przod 8'' i tyl 9''. ET20 i ET24?

Pytam bo kolega z innego forum sprzedaje i jestem zainteresowany, a nie chce brac w ciemno.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Też wejdą bez problemu.

Ja mam u siebie przód 8" ET20 tył 9" ET22 więc ET24 wiele nie zmieni. Jedyne 2mm do środka.

Czym wieksze ET tym felga jest bardziej utopiona do środka, a czym mniej tym bardziej na zewnątrz

Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż