Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Panowie wiem ze na temat swapa bylo sporo pisane, ale nigdzie nie moge znalezc konkretnych odpowiedzi na pytania a mianowicie:

- najprawdopodobniej musze zmienic licznik i czy musze przerabiac instalacje od licznika?

- co z instalacja? znaczy chodzi mi o to, co musze przerobic w instalacji z silnika zeby to cykalo? Bo gdzies mialem od tego schemacik ale nie moge znalezc...

- co z serwem czy wymieniac od m50 czy zostawiac od m42?

- i ostatnie czy pasuje silnik na mocowania z m42 chodzi o mocowanie lap?

Z gory dzieki za odpowiedz :)

E36 m50b25 VANOS coupe
Opublikowano
tak przewalkowalem juz troche postow i miedzy innymi ten co mi wyslales, tylko tam koles wrzucal m52 a ja chcem wrzucic m50 i to bez vanosa i do tego bedzie prawdopodobnie chodzil na skrzyni od is-a. Tylko ja szukam jakis odpowiedzi na moje pytania glownie mnie intersuje temat wiazki z silnika czy trzeba tam cos przerabiac, bo wczesniej robile swapa w e30 z is-a na m50 tyle z vanosem to tam byla troche rzezba z wiazka ale ogarnelo sie.
E36 m50b25 VANOS coupe
Opublikowano
Czy ja wiem czy licznik trzeba? Ja jestem po zmianie z 1.8 tds na m52b28 i licznika nie zmienialem, wszystko działa jak należy, wiadomo ze obrotka klamie ale to na razie najmniejszy problem :) . Najlepiej jak miałbyś wiązkę do silnika, ominęło by cię troche roboty..
Opublikowano
liczniki musisz zmienić ! bo 4 cylindry będą na obrotach kłamać , stabilizator a reszta pasuje jak malinka :cool2: a ! ja jak zmieniałem to akumulator dałem z przodu bo nie chciało mi się kabla prowadzić przez całe auto :mrgreen: wszystko elegancko pasuje wtyczki podłączysz i pali ze strzała :cool2: