Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Pojawił się czarny dym za samochodem i jest nieco słaby. Zauważyłem nieszczelność chłodnicy powietrza - intercoOlera. Może uda ją się pospawać, ale jeśli nie to będzie niezbędna wymiana na nową lub używaną.

I teraz pytanie: Z jakiego innego modelu BMW może pasować chłodnica powietrza do BMW X5 z 2003 roku z silnikiem 3.0D 184KM?

Edytowane przez pitong
Opublikowano
Dziękuje, ale nigdy nie korzystałem z podanej przez ciebie strony. I jak z niej wynika, intercoler z X5 był stosowany TYLKO w X5, niestety... Więc muszę zakupić typowo do X5, bo tamten porozszczelniany tu i tam. Czyba że polecacie wymianę na jakiś większy / wydajniejszy od innego modelu? Dodam że auto po programie.
Opublikowano
Tez mam mape i intercooler ktory jest oryginalnie zamontowany wystarcza w zupelnosci.Poza tym jesli chcesz bardziej sie pobawic z tuningiem to mozesz zalozyc mocniejszy sportowy intercooler.Bo chodzi dokladnie o zeberka.Jesli sa rzadkie i jednostronne to slabo przeprowadza powietrze i male chlodzenie.Im gestsze tym lepiej
Opublikowano

Zbytnio nie chce mi się kombinować i wysilać już wysłużonego starego szlamojada ;) Jak uda mi się go pospawać to tak zrobię, jeśli nie uda się starego zreanimować, to założe nowy - już pewien kolega się odezwał, że ma nowy za przystępną cenę.

Dziękuję za wszelkie odpowiedzi i pomoc :)