Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć

mam BMW E36 316i 1994 rok, problem polega na szarpaniu auta ale po rozgrzaniu, a wygląda to tak

samochód zimny = wszystko ok

samochód rozgrzany = przy ruszaniu z 1 lub przy cofaniu samochód szarpie jak dodam więcej gazu jest ok.

wygląda mi to na sprzęgło, proszę o pomoc w diagnozie. Chciałbym zamówić części na allegro = dużo taniej.

pozdr

Opublikowano

Ale szarpie jak jedziesz na sprzęgle, czy jak jedziesz bez gazu???

Jeśli szarpie jak jedziesz bez gazu to prawdopodobnie wtryski...

Dodatek do paliwa nalać kilka razy i powinno być ok....

Niech mnie ktoś poprawi jeżeli sie mylę :norty:

icon1.png
Opublikowano
kurcze, czasami mam podobny problem ale dzieje sie co jakis czas... i wlasnie jak jade np na 1 bez gazu i tak skacze.. obstawiam u mnie to na krokowy bo potrafi czasami swirowac... I mam pytanie odnosnie krokowca moge go jakos wyczyscic??
Opublikowano

wyczytałem gdzieś na forum, zże krokowca można benzynką ekstrakcyjną wyczyścić...

Tak czyszczenie jest to prosta operacja i polega na wlaniu przez otwór do środka "odrdzewiacza".Najlepiej zalać krokowy do pełna i zostawić na kilka godzin.Następnie wylewamy odrdzewiacz i montujemy silniczek,nie trzeba go suszyć itp.Krokowy to nic innego jak zawór sterowany przez silniczek elektryczny.Silniczek elektryczny jest szczelny i nie ma możliwości zalania go i uszkodzenia
icon1.png
Opublikowano
cześć

mam BMW E36 316i 1994 rok, problem polega na szarpaniu auta ale po rozgrzaniu, a wygląda to tak

samochód zimny = wszystko ok

samochód rozgrzany = przy ruszaniu z 1 lub przy cofaniu samochód szarpie jak dodam więcej gazu jest ok.

wygląda mi to na sprzęgło, proszę o pomoc w diagnozie. Chciałbym zamówić części na allegro = dużo taniej.

pozdr

miałem taki przypadek,że szarpał w korkach przy ruszaniu

pomogła wymiana sprzęgła