Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Pytanie: czy jest możliwe, że błotnik z migaczem i bez migacza miały inaczej umieszczone łuki nadkola?

Pytam, bo z lewej wchodzą mi w szczelinę 4 palce, a z prawej 2. Wahacze mam wymienione, gniazda w porządku, podłużnice proste.

Jakieś pomysły?

Opublikowano
kiedyś miałem ten sam problem i :D znikł po tym jak rozbiłem bmkę i kupiłem inną :mrgreen: a tak na poważnie ;) to zmieniłem wahacze z tulejami ( oryginał tuleje i wahacze) i potem było równo z obu stron . miałem lekko podjęty prawy wahacz i też miałem różnicę podobną jak u Ciebie tylko że ciut mniejszą :wink:
Opublikowano
Ja mam z tyłu to :) pod błotnik z lewej strony wchodzi cała ręka a z prawej 3 palce:) Sprężyny z tyłu osiadły już trzeba wymienić. Jak jezdzilem Vectrą A to tak dlugo nie wymienialem sprezyn az mi do konca nie padly (czyt na najmniejszej dziurze bagażnikiem po asfalcie ciagnalem) ;D jak wymienilem okazalo sie ze gniazdo jedno na sprezyne sie zapadlo a drugie sprezyna pęknieta.(po wymianie sprezyn auto stało rowno po obu stronach) Także mysle ze to kwestia sprężyn
Opublikowano
Tylko problem w tym Panowie, że wahacze są nowe, tuleje oczywiście też, a jak było krzywo tak jest...
Opublikowano

Ciekawe...

Chociaż robię swoje auto u gościa, który robi tylko BMW, więc zna się trochę na swojej robocie, ale cóż jesteśmy tylko ludźmi i popełniamy błędy ;)

Z kompletnego braku pomysłu podjadę i sprawdzę. Dzięki :cool2:

PS. Pewnie od tego kierownica mi wraca skokowo ze skrętu w lewo... Czy to bardziej koncówki drążka albo łącznik stabilizatora?