Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, panowie jestem w trakcie przerabiania mojej e90 na m pakiet i mam zamiar zabrać sie za listwy progowe we wnętrzu i ząłożyć te od m pakietu. Czy ktoś z was już to robił i jak mu poszło, będe wdzięczny za info, pozdrawiam. :)
Opublikowano
Najlepiej wsadź pomiędzy nakładkę progową a próg coś cienkiego i pociągnij do góry , spokojnie wyczujesz kilka spinek i pod każdą zrób tak samo , nie ma szans abyś coś zepsuł
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

U mnie jak zdejmowałem to w jednej i w drugiej listwie po jednej spince zostało w progu. Wtedy ją wyjmujesz, montujesz w listwie no i później zakładasz.

Ogólnie nie ma problemów ze zdjęciem tych listw. Jak będziesz zdejmował pierwszy raz to może CI się wydawać, że ciężko idą ale jest OK :cool2:.

http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF
Opublikowano

Po ciężkich bojach założylem...

Aura i pora nie sprzyjała tej operacji - ale się napalilłem na montaż więc musiałem już skończyć :P

Spinki mi pękały przy wyciąganiu... Prawdopodobnie z powodu niskiej temperatury...

No ale na szczęście nowe listwy dostałem z kompletem spinek więc jakoś sobie poradziłem i wszystko już jest na swoim miejscu :)

Pozdrawiam!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Macie jakiś sposób na wyjęcie spinek które zostały w aucie ? :mad2: Nie chce porysować lakieru :duh:
  • 1 rok później...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Kupiłem listwy progowe M. Przed chwilą próbowałem zdjąć stare listwy (jedną na próbę) no i oczywiście ułamałem spinkę - została w aucie, a reszta się wypięła z listwy i też zostały w aucie. Pewnie będę musiał kupić komplet nowych. Tylko jak je wyjąć z auta żeby się nie ułamały.

Czy to będzie coś takiego (nr 3):

http://www.bmwstore.pl/pl/katalog/diagram/51_6068-doposazenie-oslona-wejscia-m/i50498/kL/sN/r2007/m11