Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mialem opony ling long 235/45/17 z przodu ( z takimi kupilem ) wymienilem na michelin primasy i auto zaczeło byc jakies nie stabilne, plywa na nierównosciach , zawieszenie wymienione w całosci , zalorzylem z powrotem chinskie i jak reka odjął

Kupiłem teraz conti sport z 2009 roku i dalej to samo ,

czyli moja beta lubi tylko chinszczyzne?/ nawet fajnie sie chula na nich tylko bije kierownica przy 80 km

Moze ktos miał juz taki problem?? co kupic??

Pozdrawiam
Opublikowano
na tych samych , zalorzylem na przod zimowe kola i jedzie równo , moze to wina opon ale juz trzecie opony byłyby zle??
Pozdrawiam
Opublikowano

Jezeli jestes pewny ze felgi sa proste... nie spotkalem sie jeszcze z fabrycznie wadliwymi oponami lepszych marek, no ale jak zakladasz uzywki to roznie moze byc, albo ci zle wywazyli kola.

A profil na jaki zmieniles? Moze na wyzszy i teraz poprostu odczuwasz roznice w prowadzeniu?

Dziwie sie, ze ci sie dobrze jezdzilo na 17-tkach o szerokosci 235 bo wlasnie przy takich niezle rzuca w koleinach

Piszesz ze zawieszenie wymieniales, a ustawiales zbieznosc po tej operacji?

Opublikowano

sam wywazylem bo mam wulkanizacje :mrgreen: opony takie same 235/45/17 zbieznosc ustawiona

na zimowych jest ok , na chinkich jest ok, wiem ze na koleinach rzuca i nie w tym rzecz

czuje sie jak bym łódka płyna , na w miare rownej drodze musze korygowac kierą o prawie 1/4 obrotu bo auto ucieka

dlaczego na chinskich tego nie ma ? czy dlatego ze one sa bardziej walcowate? kanciaste?

załorzylem kola z zimówkami 205/65/15 na przod i zostawilem tył lato 255/40/17 i tez równo idzie :mad2:

Pozdrawiam
Opublikowano

Jest taka mozliwosc ze to sie dzieje przez wymiane tulei na drazkach reakcyjnych , gumy sa tak miekie ze podczas lekkiego hamowania kolo sie cofa ok 3 cm , moze to jest przyczyna ze auto plywa ,

moze ktos podpowie jakiej firmy tuleje kupic najlepiej jakies twarde -wzmacniane , albo cale drazki

wlasnie przeczytalem ze sa dwa rodzaje , ja mam niebieskie ktore nie sa do modelu 535 :duh:

Pozdrawiam