Skocz do zawartości

przód pływa po wymianie opon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mialem opony ling long 235/45/17 z przodu ( z takimi kupilem ) wymienilem na michelin primasy i auto zaczeło byc jakies nie stabilne, plywa na nierównosciach , zawieszenie wymienione w całosci , zalorzylem z powrotem chinskie i jak reka odjął

Kupiłem teraz conti sport z 2009 roku i dalej to samo ,

czyli moja beta lubi tylko chinszczyzne?/ nawet fajnie sie chula na nich tylko bije kierownica przy 80 km

Moze ktos miał juz taki problem?? co kupic??

Pozdrawiam
Opublikowano
Opony zmieniasz na tych samych felgach czy masz dwa komplety?
Opublikowano
  • Autor
na tych samych , zalorzylem na przod zimowe kola i jedzie równo , moze to wina opon ale juz trzecie opony byłyby zle??
Pozdrawiam
Opublikowano

Jezeli jestes pewny ze felgi sa proste... nie spotkalem sie jeszcze z fabrycznie wadliwymi oponami lepszych marek, no ale jak zakladasz uzywki to roznie moze byc, albo ci zle wywazyli kola.

A profil na jaki zmieniles? Moze na wyzszy i teraz poprostu odczuwasz roznice w prowadzeniu?

Dziwie sie, ze ci sie dobrze jezdzilo na 17-tkach o szerokosci 235 bo wlasnie przy takich niezle rzuca w koleinach

Piszesz ze zawieszenie wymieniales, a ustawiales zbieznosc po tej operacji?

Opublikowano
  • Autor

sam wywazylem bo mam wulkanizacje :mrgreen: opony takie same 235/45/17 zbieznosc ustawiona

na zimowych jest ok , na chinkich jest ok, wiem ze na koleinach rzuca i nie w tym rzecz

czuje sie jak bym łódka płyna , na w miare rownej drodze musze korygowac kierą o prawie 1/4 obrotu bo auto ucieka

dlaczego na chinskich tego nie ma ? czy dlatego ze one sa bardziej walcowate? kanciaste?

załorzylem kola z zimówkami 205/65/15 na przod i zostawilem tył lato 255/40/17 i tez równo idzie :mad2:

Pozdrawiam
Opublikowano
  • Autor

Jest taka mozliwosc ze to sie dzieje przez wymiane tulei na drazkach reakcyjnych , gumy sa tak miekie ze podczas lekkiego hamowania kolo sie cofa ok 3 cm , moze to jest przyczyna ze auto plywa ,

moze ktos podpowie jakiej firmy tuleje kupic najlepiej jakies twarde -wzmacniane , albo cale drazki

wlasnie przeczytalem ze sa dwa rodzaje , ja mam niebieskie ktore nie sa do modelu 535 :duh:

Pozdrawiam