Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Odebrałem dzis samochod od mechanika po wymianie glowicy i rozrządu o dziwo falowanie obrotów nie znikło. Zapytałem czemu - powiedzial za 1000km przyjedziesz do mnie na wymiane oleju to ci zrobie. Ja sie uparłem i powiedział co zrobić a raczej zrobił :) Przepływomierz http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSQE7SHkbfrgKfQgKDNqJ3vqiiFYs9rFvY8GK65CLLM6vyMiqqFmtYSjabmzw Ten czarny sylikon do okola tego czarnego denka i dostał sie do środka a tam w srodku takie kółko zebate jest razem ze spręzynką :) przekrecil o 2 ząbki kolko i obroty sie uspokoily potem o jeden ząbek i chodzi rowniutko :cool2:
Opublikowano
Zarąbiście, że coś takiego dałeś bo mi też jeździ na obrotach.... :D w weekend będe testować :cool2:
icon1.png
Opublikowano
Trzeba to zrobic na zimnym i ciepłym silniku jak sie ustawi najlepiej zasylikonwać od nowa ;)
Opublikowano
Tak na benzynie troche bardziej bo to od razu po zlozeniu auta zrobilem i jak ręką odjął tak równo i gładko nie pracował jeszcze :)
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
mi rozkrecila sie sprezyna nawinieta w kulku i nastopil zgryz co teraz ale ale pomysl przyszedl sam teraz moror dziala powiem brzydko zajebiscie jedwabiscie
jedynakk
Opublikowano
Co wy za bzury piszecie na temat naciągania sprężyny. Na temat przepływomierzy klapkowych mógłbym napisać książkę z doświadczeń może nei koniecznie w bmw. Winowajcą w przepływomierzu są dwie rzeczy 1 płytka z wytartymi ścieżkami i palec z blaszkami co po niej jeźdźi jeśli czyszczenie tych elementów nic nie daje pozostaje wymiana przepływki. Zmieniając naciąg sprężyny zmienia się siła otwarcia klapki przez co może być albo za bogato albo za ubogo w mieszankę. Jak podciągniesz sprężynę auto pod obciążeniem nie nie będzie miało wysokich obrotów. po drugie przepływkę najlepiej ustawia się pod oscyloskopem
Opublikowano
sory ze wtrace w temat ale czy da rade jeszcze cos zrobic z przeplywka jezeli auto po podlaczeniu przeplywki nie chcec odpalic? dodam ze po wyjeciu kostki odpala, gdy chce ja wsadzic spowotem to auto gasnie.
Opublikowano

Masz gaz założony?

Po drugie nie wypinaj przepływki podczas pracy silnika bo komp łapie błędy, zapnij przepływkę zrób reset kompa jak to nie pomoże pasowało by sprawdzić jakie błędy łapie

Opublikowano
no jak gaz jest to czy nie było strzału (zadławienia) bo jeśli tak to mogło przepływkę rozsadzić i będzie łapał lewe powietreze a wtedy pasowało by ją wymienić
Opublikowano
jezeli zamknieta jest orginalnie nie ma mozliwosci zeby byl w srodku sylikon kilka juz rozebralem zadnej nie bylo sylikonu na pierscieniu zebatym
jedynakk