Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Może to głupie ale ostatnio chciałem sprawdzić świece dlatego odpiąłem pierwszy raz po kupnie samochodu kable zapłonowe i niestety nie mogę ich teraz wpiąć. Po prostu tak jakby jakiś metal ze świecy przeszkadzał w ich wpięciu. Niby są założone a można je wyjąć leciutko je szarpiąc. Przez co teraz silnik jakby nie palił na wszystkie gary. Czym to może być spowodowane że nie chcą się wpiąć? Mam silnik 1.6 M43

Opublikowano
No wlasnie próbowałem, wygląda tak jakby końcówka świecy zatrzymywała się na tym oczku metalowym w kablu a nie wchodziła w nie. Slychac tylko ze trze metal o metal a wyjac kabel mozna palcem, nie wiem co jest zle ;/
Opublikowano

Ok, problem rozwiązany dziękuję za pomoc. Tak nawiasem.

Odkręciłem świece i okazało się że poprzedni właściciel kupił świece bez odkręcanych końcówek, a kable są do świec bez tej koncówki metalowej. Musiałem kupić nowe świece z odkręcanymi końcówkami. Teraz samochód jeździ o niebo lepiej.