Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

od pewnego czasu mam problem z gaśnięciem silnika przy pracy na luzie (przy zatrzymywaniu się - gdy wrzucam na luz).

Ponadto nie mogę się zbytnio rozpędzać - brak mocy i to znaczny.

Po podłączeniu pod komputer wykazuje bardzo słabe napięcie, falowanie napięcia, w sumie alternator w ogóle nie ładuje i wyskakuje mi sporo błędów nawet po wcześniejszym skasowaniu, np VANOS, Sondy,

I oczywiście jak włączę klimę to od razu gaśnie samochód - wiadomo że pobiera więcej energii ale pytanie czy przez ten "skończony" alternator mogę mieć takie objawy ze spadkiem mocy i takimi błędami?

Z góry dzięki za odpowiedzi

Opublikowano
Skoro nie masz ładowania to jak Ty wogole jeżdzisz? Najpierw trzeba zrobić alternator (jeśli to jego wina) a potem ewentualnie szukać powodów w braku mocy auta. Człowiek jak głodny też długo nie pochodzi, tak i samochód. Trzeba robić ładowanie, potem pomyślimy dalej.
Opublikowano
też się dziwię jak mogę jeździć ale bardzo kiepsko mi się jeździ bardzo często gaśnie, mam nadzieję że po naprawie alternatora wszystko wróci do normy
Opublikowano
Nie wydaje mi się kolego aby alternator miał aż taki wpływ na moc auta.Spadku mocy raczej szukałbym w Turbinie. Sprawdź zawór na Turbinie czy w ogóle działa.
Opublikowano

ok

czekam w kolejce w naprawie i na pewno się pochwalę (albo i nie) co wyszło z tego

Opublikowano
Od kiedy w 3 litrowej benzynie jest turbina??? :duh:

Napraw alternator i daj znac czy sie cos poprawilo

A fakt kolego nie zauważyłem ze to benzyna :duh:

W takim razie proponuje udać się do ASO tam powiedzą co boli :duh: za parę złotych

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

witam

odebrałem auto z naprawy 3 dni temu (po regeneracji alternatora)

i muszę się pochwalić, że wszystkie problemy zniknęły, auto ma swoją moc, nie gaśnie, nie falują obroty.

Ponadto zrobiłem około 100km i żadnych błędów, także się cieszę,

pozdro dla wszystkich, którzy mi chcieli mi pomóc

Opublikowano
To fajnie,że udało Ci się zrobić. Pozdrawiam