Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Robiąc test 6.0 na zegarach otrzymuje wartość 000271 i tu pytanie czy to jednoznacznie świadczy o uszkodzeniu pływaka? Jak to sprawdzić w INPIE?

Od czego zależy ilość opcji na radionawigacji (kaseciak + navi monochromatyczna) nie mam opcji komputera pokładowego, czy przyczyną jest brak odtwarzacza płyt od navi?

Opublikowano
Co do pływaka absolutnie nie świadczy to o jego uszkodzeniu. Zbiornika paliwa ma dwie osobne komory i paliwo idzie do silnika z prawej. Wiec jak jest mało paliwa to sobie przepompuje wszystko z lewej do prawej.
Opublikowano
Mój błąd rzuciłem szybko okiem i myślałem że tam jest 0,2 i 7,1 a to jest 0 i 27,1. U mnie przy takich ilościach coś w lewej komorze jest ale tu niech się inni wypowiedzą jeszcze. W INPIE chyba stanu paliwa nie zobaczysz a nawet jeśli to podałaby ci takie same wartości. Może błędy jakieś są to warto sprawdzić. Ja bym zalał więcej paliwa i zobaczył co się stanie. Jak ci normalnie napełni lewą komorę to wszystko chyba OK. Jak nie to może być uszkodzony mechanizm przelewania albo pływak. Do pływaka dobierzesz się wyjmując kanapę i odkręcając taki dekiel i od razu się dowiesz czy rzeczywiście lewa komora jest pusta czy pływak źle pokazuje.
Opublikowano
Robiąc test 6.0 na zegarach otrzymuje wartość 000271

ja mam tak samo, jezeli mam pol zbiornika to wszytsko lezy w prawej komorze. w trasie jak auto przechyla sie na zakretach to widac jak czesc sie przelewa do lewej natomiast jak stane eweidentnie przepompowuje sobie na prawa strone. jak juz mam wiecej ropki, pierw napelnia sie prawa komora do pelna a reszta leci do lewej. reasumujac to pierw czerpie to co jest w lewej a nastepnie ciagnie z prawej.

e34 520i '90 M50B20; 2006-2007

e34 520i '94 M50B20; 2007-2009

e46 320d '02 M47N; 2009-2015

e91 318d '09 N47; 2015-....