Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam jaka może być przyczyna drgań podczas hamowania ? czy możliwe jest że tarcza się jakimś cudem "scentrowała" ? jakie są inne opcje z góry dziękuje
ludzką rzeczą jest błądzić
Opublikowano
Dokładnie jak Kolega pisze,choc na pierwszy ogień wziolbym tarcze,pewnie kszywe.

krzywe* bez przesady...

@Topic

Masz jeszcze zimówki? Bardzo duże prawdopodobieństwo, że powodują to zimowe opony też myślałem, że u mnie to są tarcze dopóki nie dowiedziałem się, że mam wymienione.

Opublikowano
no tak mi się przypomniało moją e36 mam 2 miesiące i przypomniało mi się że tarcze mam "chłodzone " ale jak się dokładniej przyjrzałem tarcze wyglądają jakby je "wujek Zdzichu " nawiercał... i to po paru głębszych (z przodu tył jest normalny) a drgania wyczuwam z jednej strony i tu moje pytanie możliwe ze przy którymś nagrzaniu się tarcze wykrzywiły się?? zauważyłem ze drgania wzrosły po ekstremalnym hamowaniu kiedy to moja ofiara padła niewinnie wyglądająca sarenka :mad2:
Opublikowano
mogły sie skrzywić po mocnym hamowaniu i wjechaniu w kałuże
Opublikowano
no jeszcze tarcz nie wymieniałem (sam) ale damy rade wujek google wszystko wie :) nie bylem pewien czy po takim hamowaniu mogły się skrzywić (pewien nie jestem ale w kałuże też po tym mogłem wjechać byłem w lekkim szoku :P )