Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, mam taki problem, że mam spóźnioną reakcje na gaz tzn. stojąc czy jadąc energicznie naciskam pedał przyspieszenia i najpierw jest taka zamuła a potem się dopiero wkręca. Np. stojąc na luzie wciskam szybko gaz i silnik się z początku lekko przydusza a potem się wkręcają na obroty obroty.

Nie wiem już od czego to może być, dzieje się tak zarówno na gazie jak i benzynie z tym że na gazie jest to bardziej odczuwalne.

Cały układ dolotowy sprawdzony, jest szczelny i czysty, silnik krokowy przeczyszczony, nowa sonda ntk.

Czy to może być wina czujnika położenia przepustnicy ? może świec albo kabli ? Pozostaje jeszcze przepływomierz ?

pozdrawiam

Edytowane przez Bajzo
Opublikowano

:duh: popraw tego byka w temacie, bo w poście napisałeś poprawnie!

jaki silnik?

"Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw.

Czasem i przegrać przychodzi.

Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki.

Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Henryk Reyman

http://img811.imageshack.us/img811/8193/mottol.jpg

Opublikowano
od kiedy masz e30 tak ci się dzieje od kupna?

a czy to istotne ? nie rozumiem pytania

btw. raczej od początku, może się z czasem troche pogorszylo

Opublikowano

Mam podobny problem z m20b25 jak pracuje na wolnych obrotach wciskam energicznie gaz i się dławi, kilka sekund i wchodzi na obroty. Tak się dzieje gdzieś do 2000 obr./min. na wyższych działa poprawnie. Dodam, że nie zagazowany. Powiedzcie gdzie szukać przyczyny.

Pozdrawiam

Opublikowano
bardzo istotne.

jak masz 2 generację gazu to może go dusić mikser.

chodzi o to że na benzynie też się tak dzieje tyle że troche mniej. Mam Stag 4 sekwencja