Skocz do zawartości

530d 2002 układ paliwowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

No przecież to od hamulców jest :duh:

Sprawdzałeś poziom płynu hamulcowego?

Opublikowano
no własnie kolego też tak myslałem:) a jednak nie:) wymieniłem tarcze przód klocki na nowe i lipaa:) tył był ok.. i teraz mi zaczyna się wszystko składać w jedną całość,, nie wiem może się mylę ale??>.....
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

To juz jest zależne od wersji, ja mam oddzielną kontrolke do zużycia okładzin hamulcowych, a wykrzyknik sygnalizuje niski poziom płynu hamulcowego, zaciągnięty ręczny, lub inna niesprawność w układzie.

A na 100% nie ma on nic wspólnego z układem zasilania silnika.

Opublikowano
:) nie wiem , zobaczymy :) ..jakie miałeś objawy kiedy zorientowałeś się że pompka progowa co nawala??
Opublikowano
Shadow 69??? jakie miałeś objawy kiedy zorientowałeś się że pompka progowa ci nawala??
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Progowa robiła słabe cisnienie przy pełnym obciążeniu, dlatego gasło auto, czasem szarpało.

A pompa w baku była padnięta jak juz kupiłem auto.

Objaw to gaśnięcie samochodu poniżej 15 litrów w baku.

Opublikowano
a na mocy Ci się nie odbiło??, u mnie jak miała słabe ciśnienie to mniejszą prędkość maksymalną miałem
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Progowa owszem, jak robi za niskie ciśnienie, to auto kiepsko jedzie, V-max też ma słaby, wymiana załatwiła problem.

Jak coś, to tylko oryginał, zamienniki zazwyczaj mają niższe ciśnienia niż padające oryginały.

Ciśnienie jakie robi pompa progowa sprawdzisz sobie w inpie, z tego co kojarzę to było PRE supply presurre.

Opublikowano

Shadow69 a miałeś jakiś dziwny odgłos podczas jazdy? Tak jakby pisk czy coś w tym stylu?

Chodzi o padanie progówki czy coś się działo takiego?

Opublikowano
nie, u mnie zadnych dzwięków nie wydawał , wszystko było oprócz prędkości maksymalnej.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Moja pompka delikatnie rzęziła, ale słyszalne to było tylko po włączeniu zapłonu, potem silnik już zagłuszał.
Opublikowano
Dzięki Panowie za odpowiedzi :)