Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
szukałem w wyszukiwarce, ale tradycyjnie nic nie znalazłem. mój 318is przerywa tak powyżej 4,5 tysiąca obrotów. dzieje się to od kiedy zrobiło się na dworze cieplej. w zime nic takiego się nie działo a teraz wystarczy że silnik delikatnie się zagrzeje i pojawia się problem. mam pewne podejrzenia że może być to wina przewodów zapłonowych. proszę o jakieś sugestie.
Opublikowano
Moze byc ze wałek rozrzadu sie wytrał albo gdzies cos sie zatarło choć to malo prawdopobne
Opublikowano
Moze byc ze wałek rozrzadu sie wytrał albo gdzies cos sie zatarło choć to malo prawdopobne

Kolego w isie nie możliwe to jest , sprawdź na kompie bo w ślepo to tylko wydasz kase ... komp ci wiele powie

http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
w takim razie musi zapłon wyregulować. Jeśli silnik przerywa na wysokich obrotach to moze byc wiele przyczyn. Najczęściej chodzi o układ zapłonowy lub paliwowy ( pompka nie wydaje) no ale jak kolega wyzej napisał. Do diagnosty na komputerek
Opublikowano
w takim razie musi zapłon wyregulować. Jeśli silnik przerywa na wysokich obrotach to moze byc wiele przyczyn. Najczęściej chodzi o układ zapłonowy lub paliwowy ( pompka nie wydaje) no ale jak kolega wyzej napisał. Do diagnosty na komputerek

Może być słabe ciśnienie paliwa z różnych przyczyn.

Zapłonu się nie reguluje, są specjalne czujniki spalania stukowego w bloku silnika i sterownik ( komputer ) sam ustawia odpowieni moment zapłonu - to nie fiat.

Najprawdopodobniej głowica do regeneracji, czyli wałki wytarte, rolki, dźwigienki, popychacze hydrauliczne - ogólnie spore koszty.

Opublikowano
panowie dodam jeszcze, że problem pojawia się na gazie. na benzynie nic się nie dzieje. zapomniałem wcześniej napisać...
Opublikowano
TO BARDZO DUZO ZMIENIA !!! :mad2: :duh: Zawalony filtr gazu to po pierwsze. Jak sie dusi to na wyzszych obrotach tzn nie dostaje wystarczającej dawki gazu. Jedz do gaziarza karz mu wymienic filtr gazu (z 40 zł z robocizną) jak sie za bardzo nie zmieni (mysle ze sie zmieni) to niech podpina pod komputer i ustawia dawke gazu. Zwykła regulacja.