Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Oto ogłoszenie

http://otomoto.pl/bmw-520-xenon-navi-lekko-uszkodzona-C23922939.html

Teraz tak byłem widziałem auto ładne nie poobijane lakier ładny,środek tez,papiery,książki wszystko jest ale jest jedno ale ostatni wpis w książce jest przy 179tys 30.05.2011r. poprosiłem kolegę ( Psotnik przy okazji chciałbym go polecić jakbyście mieli problem ze szprechaniem lub cokolwiek związane z Niemcownią pomaga bez problemu),żeby zadzwonił pod nr z pieczątki do serwisu celem potwierdzenia przebiegu no i potwierdzili 3.02.2011r 158tys.Ostatnie wpisy są z pieczątkami serwisu który potwierdził przebieg 158tys 3 lutego a którego nie ma w książce a znowu nie potwierdzili wpisu który jest w książce 30 maja przy przebiegu 179tys.

Nie wiem co myśleć,miałem już jechać z laweta po te auto lakiernika już mam umówionego a tu taka lipa,sprzedający jest handlarzem pod domem i w użytkowaniu same BMW.Co możecie powiedzieć o tej sytuacji dlaczego te wpisy nie pokrywają się z serwisem co i gdzie mógłbym się czegoś jeszcze dowiedzieć.

Opublikowano
Jakoś zakręciłeś z tymi przebiegami i trudno zrozumieć, o co Ci chodzi.
Corolla e11 FL --> BMW e46 FL (M47/TU) --> R18A2
Opublikowano
Jakoś zakręciłeś z tymi przebiegami i trudno zrozumieć, o co Ci chodzi.

Napisane jak najbardziej zrozumiale w czym problem :?:

W książce serwisowej ostatni wpis jest maj.2011 przy 179tys którego nie potwierdził serwis,serwis natomiast ostatni wpis w bazie ma luty.2011 przy 158tys którego nie ma w książce wiec pytam co jest grane :duh:

Opublikowano
A co na to handlarz? Wygląda na to, że ostatni wpis zrobił sobie sam. Albo samochód "inny" a KS oryginalna do niego dopasowana. ale to już by było grubymi nićmi szyte :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co możecie powiedzieć o tej sytuacji dlaczego te wpisy nie pokrywają się z serwisem co i gdzie mógłbym się czegoś jeszcze dowiedzieć.

Auto robiło ~60-70tyś rocznie, więc między początkiem lutego a końcem maja, przez ~3 m-ce mogło zrobić te 20 tyś, a jakimś cudem wizyta nie została zarejestrowana w systemie. Po za tym skoro 158 tyś jest potwierdzone w lutym to handlarz chcąc ubarwić przebieg zrobił by ten wpis na 179 tyś pod koniec roku 2011 a nie w maju.

Opublikowano
Wiele razy jest tak, że w książce serwisowej jest wpis a w salonie nie ma. Innym razem może być sytuacja ze nie ma jakichs wpisów w książce a w salonie widnieją. Nie jest to niczym nowym.
Opublikowano

ale do książki powinny być dołączone faktury z napraw, wyciągi z badań technicznych bo tam też odnotowuje się stan licznika,sytuacja o której pisze kevin przytrafiła mi się tylko raz ale sprawa dotyczyła auta serwisowanego w polsce i było to aso renault , a jeśli auto jezdiło w firmie to można wykonać telefon do firmy ,w większości przypadków uzyskamy wyjaśnienie , ale do tego potrzebne są chęci i to mocne.

To była super okazja a ja szukam w niemczech ,cholera chyba jestem głupi matoł :cry2: :cry2:

czekamy na inne okazje made in turkey ..ale gafa made in germany/ale to już wkrótce będzie turcja/

:mrgreen:

Opublikowano
Kupując już trochę aut mogę też potwierdzić iz często ASO nie robią wpisów u siebie a robią w książce i trzeba podjechać ew. wysłać na @ celem potwierdzenia.Miałem tak kilka razy nie tylko z BMW.Zdarza się też odwrotnie iż wpisy są w ASO a nie ma w książce.Są też sytuacje iż auto sprowadzone ma ksiazkę a w ASO ani śladu lub jakieś znikome.Pozostaje tylko potwierdzać książkę a nie stwierdzać ze coś jest od razu kombinowane :nienie:
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

sprawa się tyczy autohus lell w schwandorf , kupiłem tam pare aut ,więc moge potwierdzić że wpisy tam robione są ok,i jakoś się pokrywały dotychczas -tak ja tam dzwoniłem i gośc stanowczo stwierdził że poza datą luty 2011 i 158 tys km auta tam niewidziano -pytałem czy oni je sprzedali -i stwierdił że nie, wiesz mogłem spytać o telefon do właściela , bo w przypadku auta które sprwadzam zawsze się z nim kontaktuje, ale może moje dzwonienie do niemiec komuś zepsuło handelek -? i teraz odezwą się liczne głosy w obroni.

dziwie się tylko że zainteresowany autem gość z południa polski ,nie pojechał do aso w niemczech -przecież to całkiem blisko a ludzie tam pomocni.,

myśle że pora zakończyć temat .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
widział ktoś książkę serwisową?? ja mam polską. byłem w aso na wymianie termostatu - no i gdzie niby mieli mi to odnotować w książce?? nie widze takiego pola. natomiast w bazie jest to odnotowane
Opublikowano

na fakturze lub rachunku ,nie w książce -a omawianą książke widziałem .

do aso książki saawsze faktury i rachunki jeśli naprawy były w aso.

Opublikowano
A gdzie się podział samochód? Ktoś kupił, czy jak zwykle w takich okolicznosciach, chwilowo znikł :D

Witam

Ogłoszenie po prostu się skończyło.

Co do auto omawianego jeszcze nie kupione ale jeśli faktycznie przebieg w lutym 2011r był 158tys potwierdzony przez Serwis to 188tys które w obecnej chwili jest zgadzałby się z czasem.

Opublikowano
Bawara kupiona stoi już w garażu teraz pozostało kompletować części i warsztat.