Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam mały problem z zawieszeniem. Chodzi o to że poprzedni właściciel zamontował sportowe sprężyny, obniżające na oko o ok 60mm, a do tych sprężyn pozostawił seryjne amortyzatory. Samochód stoji nisko a jak wiadomo miska w m40 nie mależy do wytrzymałych dlatego chce je wymienić Dostałem do tego komplet sprzężyn seryjnych i teraz mam zamiar je zamienić. Wiem że do niskich sprężyn trzeba krótkie amorki i niewiem czy po powrotnym założeniu seryjnych sprężyn amorków nie trafi SZLAK Dodam że w tym ustawieniu moja bumka przejechała jakieś 10 tyś km. Czytałem wiele postów na ten temat ale nie wiem czy nie musze szukać nowych amorków( choć jak narazie te są sprawne ). Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi i sorki jak to już było na forum :)) Pozdro
Nera mnie szarpie, jakby mnie ktoś bemką przejechał :)
Opublikowano
jezeli masz zwykle amorki to oczywiscie ze powinienes wsadzic zwykle sprezyny amorki dluzej Ci posłuza bo na krótkich sprezynach szybciej sie zuzywaja poniewaz nie sa do tego przystosowane.
Opublikowano
No tak tylko chodzi mi o to czy przez ten okres czasu mogły one ostro dostać w "dupe" ( i pewnie ostro dostały ) i niewiem czy ponowna zamiana sprężyn nie wpłynie na nie destrukcyjnie. Dzięki za odpowiedz Pozdro
Nera mnie szarpie, jakby mnie ktoś bemką przejechał :)
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam. Mam mały problem z zawieszeniem. Chodzi o to że poprzedni właściciel zamontował sportowe sprężyny, obniżające na oko o ok 60mm, a do tych sprężyn pozostawił seryjne amortyzatory. Samochód stoji nisko a jak wiadomo miska w m40 nie mależy do wytrzymałych dlatego chce je wymienić Dostałem do tego komplet sprzężyn seryjnych i teraz mam zamiar je zamienić. Wiem że do niskich sprężyn trzeba krótkie amorki i niewiem czy po powrotnym założeniu seryjnych sprężyn amorków nie trafi SZLAK Dodam że w tym ustawieniu moja bumka przejechała jakieś 10 tyś km. Czytałem wiele postów na ten temat ale nie wiem czy nie musze szukać nowych amorków( choć jak narazie te są sprawne ). Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi i sorki jak to już było na forum :)) Pozdro

Jaka jest dłudość seryjnych sprężyn do tyłu BMW e36 sedan? Kupiłem na allegro - chyba troche krótsze i chce wiedziec czy moge zamontowac do standartowych amortyzatorów. Te ktore kupilem maja 22cm - czerwone niby sportowe. Znalazlem gdzies na poscie dlugosci 237 mm ale nie było jasne czy to długość standartowa. Kupilem BMW seria 3 sam naprawiam - własnie wyszło nowe wydanie - dodruk chyba ale tam w ogóle o tylnych sprężynach nic nie ma.