Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Siemanko,

A wiec tak za niecały rok będę miał prawko i napewno będzie to e36 316 coupe i będzie robiona gleba ale nie wiem czy robić 60/40 czy 40/20 z tego względu ze mieszkam w Irlandii i tu są dużo górki na drogach zero niwelacji zanim zrobią drogę leją asfalt jak leci i wtedy rzuca w gore I w dół a wiec prosil bym o pomoc co wybrać może jak ktoś ma tak obnizaną swoją bunie to sie wypowie no i jeszcze jedno jakiego laczka wewalic 16,17 a może 18 jeździć szybko nie będę napewno bo tylko 1.6 wchodzi w grę bo tu jest podatek drogowy osobno i sie płaci od pojemności silnika ([BAD]y) :roll:

A wiec co wybierać proszę o pomoc i może jescze jak ktos ma tak obniżony to jakieś fotki wstawi i prz okazji napisze jakiego ma laczka zamątowanego i czy jest duża różnica jak jest wzykly zdezak i mpack.

Edytowane przez Igor1996
Opublikowano
Kup Vauxhalla Calibrę, będzie Ci lepiej pasować ziomuś
Opublikowano
Widzę ze musicie swoją flustracje na kompie wyładować, sory nie każdy musi mieć wiedzie o mechanice jesteście tacy mądrzy to możemy pogadać o siłowni i zobaczymy jacy madrzy będziecie wtedy.
Opublikowano
Sory to ty wyladowujesz swoją flustracje a ja sie chciałem tylko czegoś dowiedzieć bo trochę szukałem na necie ale nie znalazłem żaden kąkretnej Informacji
Opublikowano

Po pierwsze: ortografia!

Po drugie: po tym co piszesz wynika, że Twoja wiedza o samochodach jest znikoma. Myślisz o laczkach, rimsach, rantach, turborurze, mpakietach i spojlerach. Gdybyś minimalnie się wysilił i pomyślał, to byś skleił, że 1.6 ma na styk mocy, 15-ki koła max. Szerokość 205 max. Inaczej Twoja mama nie nadąży Ci tego auta tankować, a spod świateł Cię odstawi Austin Allegro.

Chcesz go zglebić? To kup od razu kilka misek olejowych, "just in case".

Po trzecie: naucz się jeźdźić fwd, potem baw się w rwd, chyba, że zimą chcesz zaparkować na drzewie.

Opublikowano
Nie nożna było tak odrazu i bez tej zgryźliwości a za ortografie sory ale od 2 klasy podstawówki nie uczę sie polskiego a tak wgl to wiem ze nie mam wiedzy o mechanice dlatego sie tu zajerestrowalem i czytam żeby sie czegoś nauczyć nikt sie z wiedza ne rodzi a z tą miską to chyba nie do końca bo dużo ludzi pisało ze w e36 na 60/40 daje spokojnie radę a ja nie chce spojlerów i m packow tylko poprostu chce je trochę obniżyć i dać jaką felge żeby to wyglądało a ty ze swoimi 140 koniami to tez chyba na światłach nie rzadzisz chłopie :)
Opublikowano

Powiem Ci więcej, moje 140 koni, to 113 koni :wink:

To jedziemy od początku.

Im szersza opona, tym większy opór toczny, czyli więcej mocy jest potrzebne na napędzenie koła.

Im większa średnica felgi (i w efekcie koła) tym więcej mocy potrzebne na przyspieszenie.

Silnik 1.6 ma mocy ledwo, ledwo na styk (nie obrażajcie się koledzy z b16) jak założysz coś większego od 15' na oponach 55/205, to spalanie Cię zje, a przyspieszenia w tym aucie po prostu nie będzie.

Daruj sobie m-pakiety. Masz 1.6. To będzie jak wypychanie gaci skarpetkami. Lotta show & no go. Chyba, że jesteś fanem motoryzacyjnego odpowiednika syntholu (jesteś pakerem :lol: na pewno wiesz o co kaman).

Opublikowano
Taa ja jadę na sucho i moja bunia tez tak będzie wyglądać ale mi ni chodzi o osiagi bo jak bym chciał coś szybszego to bym sb jakiegoś civica ogarniał ja poprostu jaram sie e36 od dobrych kilku lat a do puki nIe skończę studiów i stąd sie nie wyniose to 1.6 musi styknąć a i to mi nieźle budżet nadszarpnie ale dalej mam knyfa z tą glebą bo napewno trochę je obniżenie bo seryjnie to cienko wygląda wiec jak ktos ma obniżone 4 cylindry 60/40 to może powie jak to wyglada i jakie amorki i sprezyny najlepiej kupić
Opublikowano
MIałem e36 z sportowymi amorami i tez ja zuciłem na glebe,z przodu 60 i z tyłu 40 . Nigdy tego nie zrobie ponownie !!!!!!!!!!!!!!!!!! na wiekszych policjantach obcierałem spodem a komfort jazdy żadem. ( lepiej kupic traktor ) Jedyny plus to jak wchodzisz w zakrety to auto sie zajebiscie zachowyje. Po pół roku z amorów poszedł olej , bo nasze drogi daleko mają do szklanki. nnnnnnniiiiiieeeeeeeeeeee róóóóób ttttteeeeggggooooo!!!!1!!!!!