Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzień dobry, mam pytanie zwiazane ze swiatłami. Czy to mozliwe ze swiatła drogowe swieca na różnych wysokosciach? na bramie garazowej widac wyraznie, lewe nizel prawe wyzej. Rozumiem ze mijania tak powinny swiecic ale ze długie (drogowe) ?
Opublikowano
z tego co mi wiadomo jest tylko jedna śruba do ustawiania całej lampy, chyba nie da sie ustawić osobno świateł mijania i osobno długich

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

primary1, światła mijania w Europie nie mogą być ustawione na tej samej płaszczyźnie (lewa i prawa lampa)

Zawsze lewa lampa świeci "bliżej", aby nie oślepiać kierowców jadących z naprzeciwka.

Światła mijania nasz OK, natomiast nigdy nie zastanawiałem się, jak świecą drogowe...:/

Opublikowano

Panie, głupoty gadacie. Światła były na różnej wysokości w starszych samochodach, we współczesnych prawidłową wioskę formuje sam reflektor i powinny być równo:

http://fiatforum.com.pl/uploads/ustawienie_swiatel.jpg

Światła do ustawienia, bądź do sprawdzenia sama żarówka/jej osadzenie w gnieździe.

Pozdrawiam

Opublikowano
friday69 Ty piszesz o asymetryczności. Czyli że wiązka lampy ukształtowana jest w taki sposób, że oświetla bardziej pobocze. A sama wysokość lamp powinna być na równym poziomie, jak to ładnie opisał artuj.
Opublikowano

Ciekawe. Z tego co zauważyłem, mam podobnie ustawione światła jak Tymo...

Gdy światło padnie na ścianę, garaż wyżej mam ustawione prawą lampę... Goście na stacji diagnostycznej przy przeglądzie mówili, że wszystko jest OK (sam nic nie kombinowałem)