Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam zamiar kupić tzw. dupowóz, akurat w okolicy jest sympatyczne E34. Właściciel podał mi VIN, abym mógł sprawdzić czy przy aucie nie było kombinowane. Korzystając z linka (http://bmwstarogard.p2a.pl/viewtopic.php?id=1107) sprawdziłem VIN, jednak w wyposażeniu nie wyświetla wspomagania, klimatyzacji czy ABS-u. Czy to możliwe, że dekoder VIN nie uwzględnia wyposażenia standard? Sprawdzałem inne VIN-y (z allegro) i nawet auta na "full wypasie" nie miały ABS według tego dekodera. Piszę, bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że 525i jest bez wspomagania czy klimy. Ostatnie 7 znaków - BG05199
Opublikowano
Dekoder nie uwzględnia wspomagania czy abs-u bo są to już od dawna standardy które są konieczne w każdym aucie więc oczywistych rzeczy się nie wpisuje...
Opublikowano

ABS szedl w standardzie chyba jakos od 92 czy 93r. A moze AIRBag? Sam juz nie pamietam. Od 88r w standardzie byly elek. lusterka, c. zamek i wspomaganie i tych rzeczy nie uwzglednia VIN. Po drugie jezeli wpisywales tylko ostatnie 7 cyfr to tam beda tylko podstawowe dane. Rozkoduj sobie VIN calkowicie tu:

viewtopic.php?f=19&t=127871