Skocz do zawartości

328 sprezyny wysokosc auta a waga silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam obnizone e36 328 sedan

Z przodu progu odleglosc od ziemi wynosi 12,5 z tylu progu ok 14

Chce je troche podniesc bo mam dosc przycierania i ciaglej konserwacji podlogi

Zastanawialem sie nad standardowymi sprezynami ale chyba bedzie zbyt wysoko, z tego co mierzylem auta na miescie :dance: typowo e36 ma okolo 18 cm z przodu 19cm z tylu progu

Jakie sprezyny polecacie do tego autka by wygladalo dobrze i szlo spokojnie jezdzic, amorki mam nowe sachs (gazowe)

Co wiecej czy sportowe 40/20 od coupe 320 beda pasowaly?

A moze standardowe od 325 ?? Bo standardowe uzywane od 328 sa nieosiagalne a nowe w serwisie to cena zaporowa a do odpowiednikow nie mam zaufania, jedynie do dobrych firm ktore tez sa dosc drogie

Jak to jest z ta waga silnika 2,0 jest ciezszy czy lzejszy od 2,8, bo pojemnoscia chyba nie mozna sie sugerowac bo zdaje sie 2,8 m52 jest ze stopow aluminium jak inne to nie wiem.

Prosze o jakies ciekawe pomysly zeby mialo to rece i nogi...

ps. Zastanawialem sie nad zakupem "gwinta" ale watpie ze bede sie bawil w krecenie gora-dol a wydatek dosc spory, ma ktos takie zawieszenie? jak to jest? :roll:

Pozdro

Opublikowano

witam, ja zrobiłem tak: do e36 325i zakupiłem oryginały uzywane na przód od 325 e-36 i jestem zadowolony, wyglada dobrze i jezdzisz bez problemów z dobijaniem i obcieraniem:):)

na tył włozyłem gumy i mam spokuj. polecam.[/img]

BMW 318i E30
Opublikowano

jezeli pytasz o gwint to ja posiadam,

juz w kilku autach mialem takie zawieszenie lecz bardzo rzadko korzystam z regulacji gdyz po kazdym przestawieniu wysokosci i tak trzeba jechac na ustawienie zbierznosci

zawsze po zalozeniu takiego zawieszenia ustawiam sobie najbardziej odpowiadajaca mi wysokosc i wiecej nie ruszam

nie wiem czy jest sens inwestowac w gwint ale jezeli sie zdecydujesz to tylko z regulacja twardosci

jaka tansza alternatywe polecam sprezyny z Mpakietu lub jakies niewiele obnizajace i nie za twarde np Weitec

Opublikowano

jaka tansza alternatywe polecam sprezyny z Mpakietu lub jakies niewiele obnizajace i nie za twarde np Weitec

czy te z Mpakietu beda pasowaly, tylne na pewno pasuja, ale przednie sa troche inne, montowal ktos takie z M3 , chcialem zalozyc takie do mojej 325 e36 coupe i nie wiem czy nie trzeba tam czegos jeszcze wymieniac :?: zeby je zamontowac???jak sprawdzalem w ETK to sa inne mocowania gorne.