Skocz do zawartości

320d - błąd 3FB1 naprawa/wymiana (kontrolka poduszki)?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem dotyczący błędu kod 3FB1: Air-mass flow sensor z tego co mi się wydaje jest to czujka w napinaczu pasów od strony kierowcy...Czy ktoś z was naprawiał ten błąd? Mogę prosić o jakąś poradę.

Czy wiąże się to z wymianą jakiejś części od pasów czy możliwa jest naprawa przez elektryka/elektronika??

Wiele osób ma podobny problem z matą w siedzeniu ale mechanik mi powiedział, że to mogą być pasy lub ewentualnie jakiś osprzęt powiązany z nimi.

Z góry dziękuję.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dokładnie tak :cool2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Błąd!!! Przepraszam z wydruku źle spisałem! kod to 0002 MRS: Belt tensioner driver.

Mogę prosić Admina o zmianę w temacie numeru błędu? :mad2:

Opublikowano
No to jest oczywiście napinacz pasa kierowcy. Pewnie tylko problem z połączeniem. Mi wywalało błąd czujnika zderzenia i kontrolka poduszki świeciła. Poruszałem wtyczką od czujnika żeby styki lepiej stykały i jak ręką odjął :D Jeśli nie kable/wtyczki to raczej napinacz do wymiany