Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Kwestia jest taka ze pada mi doscisk sprzegla wobec czego zakupilem nowe sprzeglo z Valeo. Wiele osob dookola sugeruje mi ze przy okazji wymiany dobrze wrzucic caly komplet czyli dwumas ze sprzeglem. Sytuacja wyglada tak ze ciezko mi namierzyc dwumas z tej samej firmy i moje pytanie brzmi czy kupujac sam dwumas z Luka lub Sachsa nie bedzie jakis komplikacji przy montazu, czy mozna to w ten sposob polaczyc sprzeglo z Valeo i dwumas z innej firmy? Dzieki. Pozdrawiam
Opublikowano

koło dwumasowe fabrycznie z tego co wiem było LUKa, Valeo na pewno nie było, sachsa chyba też nie ale moge się mylić.

MOżesz poszukac kompletnych zestawów LUKa na allegro, chyba coś ok 1800-1900 PLN. A jeśli potrzebujesz samo koło dwumasowe to warto zapytac w ASO, na ten akurat element mają jedną z najlepszych cen, jak pamiętam ok 1300-1350 PLN

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
ok wiec dzwonilem do ASO, mowia ze nie maja na stanie dwumasu i moga sciagnac tylko ze nie wiedza czy to bedzie z Valeo. Po za tym poniekad dalej nie wiem czy kupuja sam dwumas z luka badz sachsa nie bedzie komplikacji przy montazu? Lub co byscie poradzili w tej sytuacji,, moze wrzucic tylko nowe sprzeglo bez dwumasa? Dzieki
Opublikowano
jeśli już demontujesz skrzynie to wymieniłbym sprzegło razem z kołem dwumasowym. Ja tak kiedyś przyoszczędziłem i skończyło się na drugim zrzucaniu skrzyni, żeby wymienić dodatkowo koło dwumasowe (w poprzedniej E39). Jeśli sprzęgło Valeo jest do tego modelu to samo koło dwumasowe z innej firmy powinno pasować. Mam uzasadnione podejrzenie, że koło dwumasowe produkuje tylko LUK

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem jak w innych modelach ale w E90 sprzęgło i dwumas to LUK.
http://i.imgur.com/eyc1PrK.jpg
  • 2 tygodnie później...