Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam poszukuje kogos chetnego do pomocy w zakupie bmw kogos kto sie zna i ma odpowiedni sprzet do sprawdzenia lakieru przebiegu itp. najlepiej z okolic olsztyna (w zaleznosci skad samochod :D)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przebieg to możesz tylko sprawdzić dokumentami, ASO itd. Sprzęt Ci żaden tu nie pomoże.
Opublikowano

Zależy w jakim aucie, bo w niektórych można odczytać ilość godzin pracy lub ilość naciśnięć stopu, można odczytać przy jakim przebiegu błędy wystąpiły wiec oszacować się da czy przebieg jest realny czy kombinowany.

Co do E46 da się nawet odczytać ile godzin żarówki się paliły :-)

We Wrocławiu i okolicach jestem w stanie ci pomóc.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak? To ja Cię zapewniam, że są kozacy co Ci wprogramują nawet historię błędów albo przynajmniej ją wyczyszczą. :) Pamiętaj, że wszystko co się da odczytać da się też wczytać. Nie licz więc, że dobrze "zrobiony" przebieg da się sprawdzić.

Podstawa to ASO oraz dokumenty. Przede wszystkim ostatnie badania techniczne z DEKRY, TUV, KUS itd. Tam co dwa lata są robione przeglądy i wpisywane zawsze przebiegi, więc jak z autem wszystko jest ok, to muszą te dokumenty być. Nie liczył bym jednak, że jakieś auto z pierwszych 80% ofert ustawionych od najniższej ceny będzie ok, szczególnie świeżo sprowadzonych. :) Bo jakim cudem auta za np. minium 5000E w DE są u nas poniżej 20 tys zł, gdzie tak na prawdę nie powinny kosztować poniżej 25 tys zł żeby w ogóle komuś opłacało sie to ściagać. A takich ofert jest 80%-90%.

Opublikowano
Tak? To ja Cię zapewniam, że są kozacy co Ci wprogramują nawet historię błędów albo przynajmniej ją wyczyszczą. :) Pamiętaj, że wszystko co się da odczytać da się też wczytać. Nie licz więc, że dobrze "zrobiony" przebieg da się sprawdzić.

Podstawa to ASO oraz dokumenty. Przede wszystkim ostatnie badania techniczne z DEKRY, TUV, KUS itd. Tam co dwa lata są robione przeglądy i wpisywane zawsze przebiegi, więc jak z autem wszystko jest ok, to muszą te dokumenty być. Nie liczył bym jednak, że jakieś auto z pierwszych 80% ofert ustawionych od najniższej ceny będzie ok, szczególnie świeżo sprowadzonych. :) Bo jakim cudem auta za np. minium 5000E w DE są u nas poniżej 20 tys zł, gdzie tak na prawdę nie powinny kosztować poniżej 25 tys zł żeby w ogóle komuś opłacało sie to ściagać. A takich ofert jest 80%-90%.

Oczywiście jak ktoś się zna to zrobi wszystko ale nie znalazłem jeszcze takiego auta co by przy przestawionym liczniku miało wszystkie błędy ok i wszystkie czasy proporcjonalnie zmieniane. Z reguły robią to goście którzy robią różne auta wiec nie znają niuansów danej marki.

Co do dokumentów to jestem w stanie ci wydrukować wszystko i dać na papierze, jak to mówią "Papier wszystko przyjmie". Ty później możesz dzwonić i się dowiadywać ale to już twój problem czego się dowiesz, zawsze będę mógł powiedzieć że ja taką historię otrzymałem i ją przekazuje.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No oryginalnych papierów TUV czy DEKRY tak łatwo nie podrobisz. To nie jest zwykły wydruk na białym papierze. Zresztą czynników jest wiele i jak z autem wszystko jest ok to nie ma sprzedawca nic do ukrycia. Wystarczy tylko się nie łaszczyć na cenę i ocenę samochodu pozostawić fachowcom a nie wujkowi ekspertowi. :)