Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów.

Czy ktoś z doświadczonych mógłby mi napisać czytelny sposób na wymontowanie głośników z półki?

Czytałem, że trzeba wymontować kanapę. Siedzisko to była pestka... Natomiast mam problem z usunięciem oparcia.

Dodam, że kanapa jest niedzielona i że odkręciłem z okolic jej środka dwa wkręty torxowe... co dalej?

• Członkowie klubu
Opublikowano
Witam wszystkich forumowiczów.

Czy ktoś z doświadczonych mógłby mi napisać czytelny sposób na wymontowanie głośników z półki?

Czytałem, że trzeba wymontować kanapę. Siedzisko to była pestka... Natomiast mam problem z usunięciem oparcia.

Dodam, że kanapa jest niedzielona i że odkręciłem z okolic jej środka dwa wkręty torxowe... co dalej?

O rany... kanapę, oparcie ?

Wystarczy delikatnie podważyć kratkę maskujacą glosnik cienkim płaskim wkrętakiem i juz masz dostęp do głośników.

Głośniki sredniotonowe przykrecone są na 3 śruby...a wysokotonowe na 2 wkręty.

Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)
Dokładnie podważyć tylko kratkę płaskim wkrętakiem i masz już mid-a i tweeter na wierzchu . 5 min roboty Edytowane przez tomekt1981
http://img845.imageshack.us/img845/904/logoqlq.jpg
Opublikowano

A pro po głośników, chcę sobie wymienić wszystkie, tylko nie wiem jakiego są rozmiaru [te na półce, w drzwiach i basowe pod siedzeniami ]

Czy mógł by ktoś napisać rozmiary wszystkich głośników ?

Opublikowano

Wszystkie midy w BMW są 100mm czyli , drzwi , półka tylna w sedanie ,kombi tylne drzwi , nawet wszystkie surround w Logic 7 midy to 100mm, gwizdki powiedzmy że mają jakieś 35mm zależy od modelu , a suby pod siedzeniami mówię o rozmiarze membrany to 217mm .

To wszystko rozmiary membran co podałem .

Bo tak się u mnie w fabryce je określa rozmiarami membran .

http://img845.imageshack.us/img845/904/logoqlq.jpg