Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, zakupilem ostatnio bmw 116i, autko wyprodukowane w 2009 roku. Jestem zadowolony z tego zakupu, autko smiga jak marzenie. Jedyna denerwujaca rzecza jest trzeszczaca tapicerka po prawej stronie przy slupku, w prawym dolnym rogu szyby. Trzaski pojawiaja sie przy jezdzie po nierownym terenie, na bruku czy nawet na dosc rownej drodze polbrukowej. Czy ktos spotkac sie z takim problemem? na samochod wlasnie skonczyla sie gwarancja i nie wiem jak sobie z tym problemem poradzic. Da sie to jakos naprawic?
Opublikowano
auto 100% bezwypadkowe, 20 000 przebiegu. Trzaski te podobno byly slyszalne od samego poczatku ale poprzedni wlasciciel nie zglaszal tego na gwarancje gdyz uznal to za normalne (na wybojach). Zastanawiam sie czy jest to cos normalnego w tym modelu i czy inni wlasciciele e87 tez cos takiego zauwazyli? Byc moze nie zalapal jakis zatrzask? lub zlamal sie jakis element mocujacy tapicerke w okolicy przedniej szyby?
Opublikowano

albo cały kokpit. sprawdź delikatnie ruszając poszczególne elementy, powinieneś postawić diagnozę. jeżeli kokpit, to można usztywnić wsadzając coś (kawałek cienkiego kabelka, może kawałek linki żeglarskiej, trzeba popróbować) pomiędzy kokpit a słupek. działa :)

niestety przypadłość dość standardowa, absolutnie też w autach bez jakichkolwiek przygód wypadkowych.

poza tym temat był poruszany, musisz poszukać, bo pojawiały się konkretniejsze opisy rozwiązań

Opublikowano

u mnie piszcza slupki przy szybie oraz zaczely po zimie trzeszczec boczki :mad2: :duh: :mad2: :mad2:

takze jak sie ociepli to bedzie trzeba ogarnac temat :) jak padna jakies podpowiedzi to bede wdzieczny :)

auto 100% bezwypadek dlatego mnie to dziwi troche dlaczego tak sie dzieje ... w takim samochodzi nie powinny dziac sie takie rzeczy po przejechaniu 94tys

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Mieliśmy ten problem w 120 i mamy w 116

120 oddaliśmy do serwisu Tłokiński w Łodzi. Z tego co udało się zauważyć to wkleili taśmę między drzwi a karoserie auta na całej długości. Jak otworzy się drzwi to taśma "leci" od początku słupka A do końca słupka C. Taśma ma szerokość ok 1cm grubość 0,5mm. Górna krawędź taśmy jest na wysokości linii drzwi tak więc jak się zamknie to jej nie widać. To samo zastosowałem w 116 niestety nic to nie dało. Będę próbował dokleić drugą może to pomoże. Jednak podejrzewam że musieli jeszcze coś robić z drzwiami lub szybą. Dodam że opuszczenie szyby o 5mm powoduje że trzaski ustają. To samo było w 120. Nie ma to jak marka premium :)

Pozdrawiam

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Witam u mnie tez tak bylo...a wlasnie bylo sam to naprawilem poprostu sciaglem te tapicerke ze slupkow tam pod dekielkiem z napisem airbag jest jedna srubka ktora nalezy odkrecic i sie sciaga bez problemu nastepnie nalezy odkrecic srubke ktora trzyma deske i podlozyc tam jak ja np zrobilem tazme dwustronna samoklejaca sie i dokrecic srubki z powrote,nalozyc tapicerke no i sie ma swiety spokoj.:) Pozdrawiam i zycze milego smigania po dziurach bez trzeszczenia.
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano
nastepnie nalezy odkrecic srubke ktora trzyma deske i podlozyc tam jak ja np zrobilem tazme dwustronna samoklejaca sie i dokrecic srubki z powrotem

kolego w którym miejscu jest ta śrubka od deski