Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam was mam bmw e 36 z silnikiem 2.8 mam pytanie czy jak wymienie cały układ wydechowy razem z baranami to cos doda koni jak tak to ile hciał bym tylko rzeby był szypszy na starcie z góry dziekuje bardzo
Opublikowano

Jeśli wymienisz CAŁY układ wydechowy to być moze ci to da troche więcej mocy niestety max to bedzie 15% jeszcze zalezy od kondycji silnika. Jeśli chcesz zeby auto mialo lepsze przyspieszenie wymien skrzynie biegów

PS. pisze się szybszy nie szypszy

Opublikowano
Niestety nie poprę kolegi....ingerencja w wydech niestety nie przynosi pożądanych efektów. Sprawdzone i udokumentowane
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
skoro tak nie bede sie sprzeczał podałem jedynie dane teoretyczne nie sprawdzone organoleptycznie :) :oops:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Fakt, nie jedne już przerabiał wydech w m52b28 i nici. Jest tak obliczony ze mało kto potrafi ten wydech poprawić, na pewno nie bedzie to kosztowało 2tyś a przynajniej 10tyś.

Wydech z m3 jest obliczony do M3. W innym silniku nic nie da.

PZDR>