Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,jak w temacie kilka pytań:

1. jak odpalić webasto :roll:(nie śmiać się) pierwszy raz mam autko z webastem więć pytam.

2. mam klapę bagażnika otwieraną i zamykaną automatycznie tzn jest silniczek i zbiornik z jakimś płynem i wydaje mi się,że tego płynu jest mało ponieważ jak nacisnę otwarcie to słychać ,że silniczek pracuje ale nie ma siły popchnąć klapy trzeba mu troszkę pomóc wtedy klapa rusza i jest git.

3.pod lewym,tylnim plastikowym nadkolem jest jakiś czarny zbiornik z dwiema rurkami,czy to coś z webastem związane ?

4.na kompie pokazuje,że jest coś nie tak z parktronikiem,faktycznie jak ruszam jest jeden długi dzwięk i tyle ,ogarniał to ktoś,bo mechanik powiedział,że w tych modelach często pada jakaś wiązka kabelków :idea: niewiem

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

1. temat szeroko opisany na forum.

Możesz mieć webasto działające jako sam dogrzewacz silnika, jak masz rozbudowane radio/zegary z dużym wyświetlaczem to można po odblokowaniu odpalać webasto, chyba że masz to już fabrycznie.

To samo jesli masz kolorowy monitor.

2. skoro nie ma oleju w układzie, nic prostszego jak dolać i sprawdzić czy chodzi - temat również niedawno przerabiany.

3. webasto jest za przednim lewym nadkolem, więc to raczej nie to.

4. podepnij pod kompa, zobaczysz co padło, pewnie któryś czujnik. jest również opisane jak najprościej sprawdzić czy czujniki żyją.

Reasumując poszukaj, bo wszystko było przerabiane :search: