Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich posiadam BMW e38 z silnikiem 3.0 i stuka jak popychacze pytanie jestem z katowic ile może mnie kosztować taka naprawa mniej więcej i gdzie najlepiej udeżyc z tym z góry dziękuje za odpowiedz
Opublikowano
Zacznij od sprawdzenia pompy oleju, a konkretnie tego, czy nie jest poluzowana. Stukające hydrosy są sygnałem, że może być luźna. Wystarczy odkręcić dolną część miski i wszystko będziesz widział jak na dłoni...
Opublikowano
Coś w tym jest. Mi też stukały jak dzikie, poczym okazało się żę po pierwsze jest za mało oleju, uciekał korkiem spustowym, po wymianie nic. A po drugie luźna pompa oleju. Ale tak troszeczke naprawde mało, niestety wystarczyło. Po dokręceniu i zaklejeniu śrub problem zniknął. A było to już z 0.5 roku temu.

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
dziękuje bardzo za odpowiedz w tej sprawie napewno pojawie się na zlocie znowu miałem wczesniej e34 potem kupiłem forda mondeo 2001r i to było gówno po 6 miesiącach szpedałem i niema jak BMW :) powiem tak kupiłem e38 na gaz full opcja dałem 7800zł rok 94 z grudnia jestem bardzo zadowolony nawet że mi stuka silnik BMW ma to coś w sobie ..