Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Najlepiej sekwencja, ale jeśli dbasz o silnik i jest w pełni sprawny to zwykły gaz mieszalnikowy na sterowniku np. BINGO, też pojeździ.

Panewki padają debilom. Silnik jest bardzo mocny i trwały jesli jest prawdidłowo serwisowany. M20 bez problemu robi 500tyś. Najważneijszy to płyn chłodniczy sprawna chłodnica i wisko i regularna (na gazie obowiązkowo co 10tyś) regulacja zaworow.

PZDR>

Opublikowano
a spalanie jak wygląda bo dzwoniłem do gościa i powiedział mi że pali 13-14 w mieście a na trasie schodzi do 11 to z tym spalaniem jest coś nie tak??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Hmmm cosik dużo trochę.....jak na 2.0 może coś nie tak jest....SOnda, świece...
Opublikowano
koleś mówi że jest wszystko ok, ale czytałem na niektórych forach i wypowiadali się że też mają takie spalanie i już nie wiem co jest prawdą?? :mad2:
Opublikowano

Nie zakładaj gazu. Szkoda samochodu.

Wiem że wszyscy użytkownicy podtlenku opowiadają różne legendy że ich dziadek to od 50 lat na LPG śmiga i nigdy mu się nic przez to nie zepsuło ale wystarczy wejść w kilka losowych tematów "pomocy X nie działa :(" tutaj na forum i w większości z nich jest samochód z gazownią.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie zakładaj gazu. Szkoda samochodu.

Wiem że wszyscy użytkownicy podtlenku opowiadają różne legendy że ich dziadek to od 50 lat na LPG śmiga i nigdy mu się nic przez to nie zepsuło ale wystarczy wejść w kilka losowych tematów "pomocy X nie działa :(" tutaj na forum i w większości z nich jest samochód z gazownią.

Nie opowiadaj bajek, bo wiesz zapewne ze wszytkie problemu z gazu biorą sie z zadniedbań użytkowników. Bo jeśli widomą rzeczą jest że świece sie wymienia co 10tyś na gazie, to polaczek jest mądrzejszy i zrobi je dopiero jak coś pierdyknie. Taka jest prawda.

PZDR>

Opublikowano

Każdy swoje chwali ten co ma gaz chwali gaz ten co nie ma mówi że gaz to problemy.

ja w isie miałem nowe świece przewody nowy parownik wszystko wyregulowane a i tak jak mi strzeliło to klapę przepływki znalazłem w przepustnicy :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

hmmm ciekawe. Ja tam nawet wyrzuciłem zabezpiecznie antywybuchowe....bo mi niepotrzebne. :mrgreen: Jedna zasada przy mieszalniku to: 10 benzyny jak pali to gazu musi ok 12/12,5. I nie ma problemu. No ale jak kto woli. Moje następne BMW też idzie do LPG.

Kolego jeśli chodzi o M40 na automacie to bedzie chodzić. Jest duże prawdobodobieństo że silnik bedzi zdrowy. Fakt nie bedzie to mistrz prostej (chodź m40 nidgy nie miało być), ale da sie jechać. W miarę dynamicznie i przyjemnie. Automat, jeśli miał wymienany olej to jest raczej bezproblemowy. Główna bolączką to ten wałek, ale o tym poczytaj na forum....jest tego w od zarąbania.... :mrgreen:

PZDR>