Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM MAM PROBLEM Z CIEKNĄCYM OLEJEM ZE SKRZYNI BIEGÓW

3 MECHANIKÓW I ROZNE TEORIE ILOŚCI I WLEWY OLEJU DO SKRZYNI

JEDEN MOWI ZE WLEWA SIE OD STRONY PASAZERA DRUGI ZE OD STRONY KIEROWCY BO OD PASAZERA JEST ODPOWIETRZNIK NIE WLEW,TRzeci ZE TO USZCZELKA

JEDEN ZNOWU POWIEDZIAL ZE JAK SIE WLEJE WLEWEM OD STRONY PASAZERA CZYLI TYM ODPOWIETRZNIKIEM TO ZAMIAST 3l WCHODZI PONAD 5 LITROW OLEJU I W TEDY PLUJE OLEJEM I WYGLADA JAK BY TO BYLA USZCZELKA

JESLI KTOS MA TAKIE AUTO LUB WIE O CO W TYM CHODZI TO PROSZE O ODPOWIEDZ

POZDRAWIAM

Opublikowano
Wlewa się od strony pasażera. Odpowietrznik jest od góry i nie widać go, od dołu jest spust oleju. Oleju ma być na równo z dolną krawędzią wlewu czyli jak zacznie wyciekać z wlewu to jest dość. Jeśli cieknie to trzeba wymienić simering z tyłu skrzyni (uszczelniacz), najpierw wyczyść skrzynie i sprawdź skąd cieknie.
tel. 514.99.46.99
Opublikowano

Tak tylko nie zrozumiales mnie

W moim aucie po stronie kierowcy jest jeden wlew a od strony pasazera jest albo wlew albo odpowietrznik a na dole jest spust teraz pytanie co jest wlewem czy od strony pasazera czy od strony kierowcy

i nic nie jest plastikowe

Opublikowano

wiem ze jeden wlewal olej od strony pasazera a drugi od kierowcy

ten co od kierowcy wlewal drugi i jak odkrecil olej lecial i nie dolal a troche zlal bo powiedzial ze za duzo jest oleju

a wszystko mam zafajdane od oleju pod spodem

Opublikowano
Ale chrzanicie. Olej uzupełniamy od dołu. Masz zieloną zaślepkę,a pod nią nakrętka na imbus dość spory. Odkręcasz,aby dolac oleju musisz zagrzać skrzynie do temperatury roboczej czyli przwieść się najpierw. Potem odkręcasz nakrętkę i pompką bądź dużą strzykawką z wężykiem wpompowujesz olej,aż do momentu przelania.Jak przelejesz to dajesz nadmiarowy spłynąć do podstawionego pojemnika. Spisz model skrzyni i na tej podstawie dobierz olej...Nie wiem tylko czy masz DEXTRON II czy III.POwodzenia
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif