Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

troche w klimach robię

dlatego mogę dodać że osuszacz wymienia się kiedy występuje ingerencja w podzespoły klimy np wymiana sprężarki lub jakiegos węża jak klima jest szczelna to chłodzi i 10 latek nalezy tylko pamiętać o filtr. pyłkowym bo to on ma największy wpływ na spadek wydajności klimy nawet 60%

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
aha bo jeden 'specjalista' od klimy powiedzial mi ze powinno sie wymienic co 3 lata,a orjentujesz sie gdzie jest w naszych wozach?z przodu przy chlodnicy?
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Kto bogatemu zabroni, można wymieniać co się chce, tylko po co? W tym wypadku uważam że po nic, ale jakoś trzeba utrzymywać specjalistów i dawać kasę - to jest konkretny cel. :twisted:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kto bogatemu zabroni, można wymieniać co się chce, tylko po co? W tym wypadku uważam że po nic, ale jakoś trzeba utrzymywać specjalistów i dawać kasę - to jest konkretny cel. :twisted:

no calkowita racja tym bardziej ze koszt tego to 90zl :mrgreen:

kupa kasy :norty:

Opublikowano
Wymiana to koszy elementu+koszt dodatkowych materiałów+robocizna, bądźmy precyzyjni. Ja dzisiaj taką kasę spalam w grillu. :lol:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wymiana to koszy elementu+koszt dodatkowych materiałów+robocizna, bądźmy precyzyjni. Ja dzisiaj taką kasę spalam w grillu. :lol:

trzeba nie miec rak zeby tego nie wymienic samemu :mad2:

to ubogi ten grill jak tylko 90zl spalasz hehe

Opublikowano

Gdzie toto siedzi? W skraplaczu przed chłodnicą z boku w pionie? Nr 2?

http://realoem.com/bmw/diagrams/h/g/199.png

Tylko że wg Realoem to niewymienny wkład. Nawet jeśli da się to rozszczelnimy klimę a tego w domu we własnym zakresie chyba nikt nie ogarnie bez sprzętu :?:

pozdrawiam

http://www.hostpic.org/images/75oie_1992258bREE92Wx_2_.png

Pomogę w mojej okolicy przy diagnozie,kodowaniu itp. Free of charge.

Opublikowano
Grilll nie ubogi ale jeleniem - leszczem jest ten kto to wymienia jak klima działa, bo ten element się wymienia gdy wydajność kilmki siadła, czyli kilmka nie jest szczelna (bo skąd tam wilgoć), ktoś kupił sznycla i się ratuje.
Opublikowano

http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=UG31&mospid=48923&btnr=64_1429&hg=64&fg=55

01 Skraplacz klimatyzacji z odwadniaczem 1 04/2010 64539206296 ZAKOŃCZONO

Wkład osuszający niewymienny

01 Skraplacz klimatyzacji z odwadniaczem 1 64539229021

Wkład osuszający niewymienny

Mietek w garazu Ci to wymieni pewnie bez wyciagania kondensera, a potem pospawa u innego kowala, ale wg producenta jest to integralna część i się osobno nie wymienia

I mamy dziwną sytuację Pytasz czy jest wymienny mowie, że nie.

Dlatego, że ja przez definicję wymienny rozumiem, że zrobię to sam dysponując podstawowymi narzędziami jak np filtr powietrza czy klocki. Tu trzeba spawarkę do aluminium, rozcinać itp, a Ty chyba czy da sie to zrobić wszelkimi dostępnymi metodami wykorzystując dużo energii, czasu i pieniędzy.

Jeżeli tak rozumujesz to faktycznie wkład osuszacza jest wymienny mój błąd

Opublikowano
Grilll nie ubogi ale jeleniem - leszczem jest ten kto to wymienia jak klima działa, bo ten element się wymienia gdy wydajność kilmki siadła, czyli kilmka nie jest szczelna (bo skąd tam wilgoć), ktoś kupił sznycla i się ratuje.

Witam.

Popieram? szukanie na siłę problemu.