Skocz do zawartości

320Cd - Pomoc w dobraniu ringów oraz montaż

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnim czasem nosze się z zamiarem zamontowania ringów do mojej bmw, (kolega stwierdził że bmw bez ringów to jak facet bez jaj) związku z tym rozglądałem się nieco w internecie za owymi. Nie posiadam ksenonów ale mam założone żarówki h7 osram nightbreaker plus (dość ładnie świecą w porównaniu do zwykłych, więcej na drodze widać a nie oślepia innych użytkowników drogi). Jednak jak to zwykłe żarówki świeca na kolor ciepło biały i związku z tym mam problem gdyż nie wiem jakiego koloru zamontować ringi. Z tego co wyczytałem najlepsze będą ringi ccfl (czyli świetlówka). W internecie nie mogę dla porównania znaleźć zdjęć BMW e46 Coupe po FL z zwykłymi lampami soczewkowymi (światła mijania, drogowe na odbłyśnikach) z ringami białymi i żółtymi. Mógłby ktoś doradzić mi jakie ringi wsadzić? Oczywiście montowanie ksenonów "Japończyków itp" odrazu odpada z kilku wiadomych przyczyn.

Drugą sprawą jest ich montaż, oczywiście to że lampę klejoną mam to wiem i to nie stanowi problemu jednak chciałbym wiedzieć czy będę musiał usuwać chromowane "ringi" które są w lampach czy ringi zakłada się na nie ?

Link do galerii mojego autka: viewtopic.php?f=159&t=173808

Z góry dziękuje za pomoc!

Darmowa diagnostyka, programowanie - Nowy Sącz i okolice, kontakt PW

Moja galeria: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=173808

BMW E46 320Cd CR EU4 Coupe

Scania 124l 420KM

Opublikowano
Nie psułbym takiej ładnej qupety ringami. Może parę lat temu to fajnie wyglądało i taka moda była ale dziś to trochę jak doklejanie na kalpie ///M obok 316i. Tym bardziej bez ksenonów to słabo wygląda.