Skocz do zawartości

Problem z navi e60 prof 2012

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich niedawno kupilem e60 2004 rok z navi prof. Nie mialem jednak plyty do nawigacji wiec sciagnelem sobie z naszego

forum (BMW Navigation DVD Road Map Europe PROFESSIONAL 2012!) nagralem na dvd +r najmniejsza predkoscia. I pojawil sie problem po wlozeniu plyty do napedu z napisem DVD i przejsciu do menu Nawigacja mialem tyklo inf "please inssert cd...." Odpalilem auto i nawet nie wiem kiedy zmienil sie napis na"please wait" i tak zostawilem ponad pol godziny. Naped jakby nie dzialal nie bylo slychac krecenia talerzem nic Wkoncu wyciagnelem plytke teraz nawet jesli nie ma plyty w srodku jest napis" please wait". Mozecie mi napisac co robie zle dlaczego nie chce czytac plyty navigacji. Dodam ze zwykle cd odczytuje w tym napedzie.

Opublikowano
  • Autor
ok w tej chwili auto jest w trasie ale zaraz gdy bede mial doniego dostep zrobie jak piszecie. I napisze jakie efekty.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
Zrobilem tak jak pisaliscie i nic dalej "please wait". Moze trzeba najpierw miec plyty 2008 zeby zadzialala pozniej 2012? Ewentualnie moze jest ktos z wlkp okolice Wolsztyna z dzialajaca plyta navi prof?
Opublikowano
Po włożeniu płyty musisz wyłączyć stacyjkę i tak zostawić. Powinno samo się wszystko zrobić. Też kombinowałem z aktualizacją i tylko tak mi się udało.
Opublikowano
Zrobilem tak jak pisaliscie i nic dalej "please wait". Moze trzeba najpierw miec plyty 2008 zeby zadzialala pozniej 2012? Ewentualnie moze jest ktos z wlkp okolice Wolsztyna z dzialajaca plyta navi prof?

mozesz masz problem z odczytem (nie czyta plyty- slaba soczewka lub zla plyta)

ZDALNA KONWERSJA USA/EUROPA KODOWANIE PROGRAMOWANIE CCC/CIC/NBT/ EVO ID 4 5 6/ MGU ID7 ID8 ID8.5 ZMIANA REGIONU,AKTUALIZACJA CARPLAY/ANDROIDAUTO, NAPRAWA NAWIGACJI CCC/CIC, kodowanie NCD 2.0, FSC/SFA PLIKI NAPRAWCZE, WALIDACJA ECU i inne

realizacje kliknij --> Facebook

POLSKIE MENU BMW E60 E61 E70 E71 X5 X6 E90 F01 F07 F10 F25 F30 G01 G05 G06 G11 G12 G20 G30 U11 U10...

PARTNER BMW AG

telefon/whatsApp +48 504384405

http://www.menupolskie.pl/polskie-menu/bmw.html

menupolskie2.jpg

Opublikowano
  • Autor
Normalnie sie poddaje. Wylaczylem stacyjke zostawilem i nic sie nie zrobilo, nagralem na inna plyte i tez nic. Plyty audio dzialaja bez zarzutu.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
a te update nie powinno sie wlasnie zrobic przy wlozeniu plyty z navi? bo jakos do ASO mi sie nie usmeicha jechac zeby mi to wgrali
Opublikowano
  • Autor
Wolsztyn wlkp. Czytalem cos o aktualizacjach i z tego co sobie przypominam to trzeba uwazac zeby nie uwalic calej nawi jak cos zle sie wgra? z moim szczesciem to wole jednak tegosamemunie robic.
Opublikowano

Żeby Ci nie przyszło do głowy tego robić po USB, bo z nerwów zjesz nie paznokcie tylko palce :D szukaj kogoś z ICOM, cała e60 z dobrym w miarę wyposażeniem to około 3h z tego 70-80% czasu to właśnie CCC, jak byś mieszkał bliżej, to bym Ci to zrobił mam ICOMa i wszystko co potrzebne. Szukaj kogoś z ICOM lub OPS.

Ale gdy włożysz płytę z mapami do czytnika, zamkniesz samochód odczekasz z 5-10 min powinno wszystko byś ok, może coś z płytą lub z laserem nie hallo.

• 3 lata później...
Opublikowano
jeżeli czyta oryginał normalnie i jesteś pewien,że nagrana płyta jest ok to laser do wyczyszczenia lub wymiany to raczej nie soft.