Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem ze swoim bmw i dlatego pisze a mianowicie kupiłem ja niedawno troche było przy niej roboty poniewaz nie chciala chodzic na benzynie (nowa pompa,przepływka,silniczek krokowy) i wszystko gra ale no własnie jest jedno ALE i nie mogę sobie z nim poradzić.Zauważyłem ze przednie koła sa trochę dziwnie przesunięte do tyłu :evil: i to nie jedno tylko dwa jakby belka nie ta ale belki sa takie same przecież,nie wiem o co tu chodzi.Sprawdzałem wszystko na kanale nic nie jest pogięte nie wiem czemu tak jest.kolega powiedział mi ze to moze być wina wahaczy ze sa jakieś od m3 z acentryczna guma bo ja mam normalne centryczne ale nie wiem czy to ma znaczenie ze kola ida do tyłu. jesli wiecie cos to pomóżcie
Opublikowano

Jest jeszcze możliwość, że była po dzwonie i źle wyciągnięta rama. Wtedy osadzone inaczej błotniki sprawią taki efekt.

Takie auto nie posiada ramy. Jak juz to podłuznice moga być źle wyprowadzone, błotniki to mały pikus, gorzej już z parametrami.

Jedź kolego najpierw sprawdzic na stację zaweiszenie, a później na geometrię. Po zweryfikowaniu parametrów zmierzonych na geometrii będzie można szukać co i jak.