Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam bmw 328i 95r i mam taki problem, podczas odpalania muszę długo go kręcić aby odpalił chwile to trwa..... Kolejny objaw to nie ma takiej mocy na benzynie... np jak chce spalić gumę w miejscu to gaśnie.... Gdy ruszam to nie ma takiego przyśpieszenia jak dawniej... Samochód jest z gazem na gazie jest lepiej niż na benzynie..... Pompka paliwa jest orginalna jak do tego typu samochodu. Hmmm.... mógł by ktoś coś doradzić/podpowiedzieć co to może być??? :| :|
Opublikowano

Hmm... na pewno palenie gumy by nie zaszkodziło - przecież to pomaga, nie?

1. Czujnik wałka, sonda, przepływomierz.

2. Długo kręci na zimnym czy na rozgrzanym?

3. Podepnij pod kompa

Opublikowano
Zimny czy rozgrzany tak samo... czasami np jak go nie odpalam 2 dni to muszę go kręcić około minuty..... W poniedziałek podepnę go i zobaczę co mu jest... Dzięki jak narazie.... Zobaczymy co będzie dalej ^^
Opublikowano
Sprawdź ciśnienie jakie daje pompa, skoro na gazie jest ok to trzeba szukać przyczyn od pompy w pierwszej kolejności, filtr kiedy miałeś wymieniany (paliwa) ?
tel. 514.99.46.99
Opublikowano
Pompa jest Boshowska daje ponad 4 atmosfery sprawdzałem, jest nowa i działa odpowiednio, prosto po katalogu jest dobrana do tego typu samochodu..... a filtr paliwa jest nie wymieniony jak mam go ponad rok czasu... Ale najpierw podłącze pod komputer i później wymienię filterek i podstawowe jeszcze rzeczy hamulce, klocki, amortyzatory. A słyszałem że też wtryski mogą do przeczyszczenia i dlatego nie ma takiej mocy... Może być to też przez to...??
Opublikowano
puki nie podłączysz pod kompa i nie napiszesz co ci wyszło to można tak gdybać bez przerwy może to a może tamto
http://img689.imageshack.us/img689/6493/bmwlogoa.jpg BMW _ E36
Opublikowano
Tak tak wiem, ale dopiero będę mógł podłączyć pod koniec miesiąca bo u mnie tylko jeden mechanik ma kompa a jest teraz na urlopie.... Więc muszę czekać, jak tylko będę coś wiedział to zaraz dam Wam znać...^^ A teraz to muszę się jakoś pomęczyć i tyle...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam. Sory że nie dałem wam żadnej odpowiedzi ale wyjechałem z polski na jakiś czas. Więc tak, podłączyłem samochód pod komputer i wyszło mi "czujnik położenia wału korbowego" i przez to mi ciężko palił i nie miał mocy takiej jak samochód z silnikiem 2.8 ;) Dzięki jeszcze raz za informacje i rady, i Sory

że nie dałem znać wcześniej. :D :D