Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam z tego, że jestem nowy na pokładzie to mam nadzieje ze mi wybaczycie ewentualne błędy.

A mianowicie chciałbym się dowiedzieć opinii użytkowników o BMW e36 320i ponieważ mam kilka wątpliwości, którą wersje wybrać coupe czy sedan, silnik 2.0 to odpowiedni wybór chodzi mi tu o bezawaryjność i ogólnie, jakie minusy i plusy ma ten samochód mam nadzieje ze podejdziecie do sprawy profesjonalnie, ponieważ zasięgałem opinii na innych forach i jedyne, czego się dowiedziałem ze to dupowóz i zostałem wyśmiany za chęć kupna tego modelu.

Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Opublikowano
No spoko mam taki 2.0 150 KM w vanosie 94r, od roku nie narzekam pierdoły które od 17 lat juz mają prawo sie zużyć niz powaznego. Do swojej wymieniłem olej płyn wspomagania łaczniki stabilizatora (sam ) sruby zapieczone od geometrii i wysprzeglik jakis a tak to dolewam od 8 do 15 litrów daje rady szkoda tylko ze od 4 tyś orgotów sie dopiero tak naprawde zbiera Ale redukcja na 3 bieg i wciska w fotel przy wyprzedzaniu . A za jakis czas mysle nad e39 3.0L. 193km Disel.od 2000 rocznika w góre
Opublikowano

Kolego, ten temat był wałkowany milion razy, na przyszłość użyj wyszukiwarki.

A co do Twojego pytania, to po tym milionie sporów o ile dobrze pamiętam szanowe gremium uznało, że 1,8 IS jest żywszym silnikiem, lepiej się zbiera z dołu i mniej pali. 2.0 wypada lepiej jedynie na trasie, bo chodzi bardziej gładko. Co do awaryjności, to jeden pies - wszystko zależy od egzemplarza, nie ma zasady.

Opublikowano

Sorry za powtarzanie tematu.

Jeszcze jedno pytanie jak bym chciał kupić samochód za granicą na przykład z Niemiec to co dokładnie powinienem zrobić wykupić jakieś specjalne ubezpieczenie i ile bym musiał zapłacić za rejestracje tego samochodu czy są jeszcze jakieś dodatkowe koszty?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.