Skocz do zawartości

e36 M40B16 amortyzator przedni (talerzyk)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Jest mały problemik z amortyzatorem, dokładnie chodzi o talerzyk który podtrzymuje sprężyne, założyłem felgi 16" (oryginał bmw ET46) i oponki na felgach to 225/50 dodam że na zime bieżnikowane 195/65 15" nie mogła być z przodu bo dotykała tego talerzyka. Teraz sprawa wygląda następująco, prawa opona (strona pasażera) jest w odległości 1cm od talerzyka (może troche więcej) a z lewej jest jakieś 0,6 cm :shock: autko stoi równo, jeżdzi normalnie, amorki MTS technik, springi H&r -60/30 teraz będzie trzeci sezon na tym zestawie, geometria (przód + tył) była robiona w zeszłym roku po wymianie sworzni, tuleji i drążków z końcówkami. Wymieniać amory?? Są sprawne.. czekam na wypowiedzi.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano
to kolego zakladajac ze zawieszenie jest ok, to sprawdz kat wyprzedzenia zwrotnicy a jak nie to zostaje wprowadzic autko na rame... sprawdz jeszcze gorne mocowanie amora
E36 m50b25 VANOS coupe
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Hmmm, mi tu pachnie albo ostro skopaną geometrią lub żle dobranymi felgami.

PZDR>

Opublikowano
Felgi oryginale 16" styling 25, geometria jest ok, łożyska amortyzatora wymieniane w tamtym roku (15tyś km), mógł talerzyk "pójść w dół" poprostu jakgdyby się ugiął i dlatego tak jest, takie jest moje zdanie...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No mogą być OEM felgi, ale o nieprawidłowym ET. Bys musiał zobaczyć jakie ET było przewidziane a jakie jest na feldze. No chyba że amortyzator miał slabej jakości ten pierśceń podtrzymujący sprężynę.

PZDR>