Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam następujący problem,otóż jakiś czas temu uderzylem w kraweznik lewym tylnym i lewym przednim kolem.Niestety sciaga mi auto w lewo po zrobieniu geometrii mechanik doradzil mi wymiane lewej zwrotnicy i piasty,niestety niewiele to pomoglo.Na geometrii tyl wyszedl idealnie ale z przodu sa nieprawidlowosci.Poniżej wklejam wydruk z geometrii.Proszę kogoś kto sie zna na jakąś podpowiedz.ps wymienilem wszystkie amortyzatory na nowe oraz zalozylem nowe felgi z oponami(letnie) więc te czynniki trzeba wyeliminowac.Wahacze wygladaja na nienaruszone-chociaz to aluminium i moga tylko sprawiac takie wrazenie.ponizej wydruk z geometrii

http://fotoo.pl//out.php/i192986_obraz-003.png

Opublikowano

Kolego masz kolosalna różnicę na KWSW i KPSW. I nic dziwnego, że ściąga. Norma to max 30min różnicy, a ty masz 1,5 stopnia. Jak wymieniłeś to co napisałeś to będzie jeszcze którys wahacz krzywy.

I do tego masz sporą różnice kąta skrętu koła.

Opublikowano
Od wjechania w dziurę, to żeby sie kołyska skrzywiła, musi to nastapić poprzez wahacze. No chyba, że była taka dziura, że aż kołyska przwaliła w podłoże.
Opublikowano
Od wjechania w dziurę, to żeby sie kołyska skrzywiła, musi to nastapić poprzez wahacze. No chyba, że była taka dziura, że aż kołyska przwaliła w podłoże.

proponuje czytac posty dokladniej-nie wjechalem w dziure tylko uderzylem kolem w krawężnik,a to spora różnica.

Opublikowano

proponuje czytac posty dokladniej-nie wjechalem w dziure tylko uderzylem kolem w krawężnik,a to spora różnica.

No niewielka. Ale najważniejsze to czy kołyska też o cos zawadziła?