Skocz do zawartości

Reflektory - które dobrze świecą?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pytanie o reflektory do E36 czy te z nowszych modeli po 96r. będą pasowały do mojej z 91 r. i które lepiej świecą (dają lepsze światło na drodze).

Pozdrawiam

Opublikowano
Zdecydowanie lepiej świecą te po 94r - czyli nie soczewkowe. Testowalem juz to wielokrotnie - gdyz ja mam soczewki a kolega ma zwykłe - roznica jest kolosalna. Mocowania powinny pasowac - no chyba ze masz compacta... wtedy nie.Pozdro.
Opublikowano
W mojej e36 97r mam soczewkowe drogowe i zwykłe długie. Widziałem też 97r która miała oba zwykłe. Myślę że nie chodzi tu o rok produkcji tylko wyposarzenie
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Ja mam soczewkowe ale czyściutkie i świecą wg mnie rewelacyjnie jeszcze nie miałem samochodu z tak dobrymi światłami. Ci,którzy nażekają mają poprostu powypalane soczewki lub brudne światła w środku. Żarówki też mają spore znaczenie ja mam philips blue vision plus które dają ładne białe światło. Może zależy to od producenta lamp bo soczewki produkowało kilka firm.
Opublikowano
Po 94r są światła zwykle, ale na żarówkach H-7 i świecą zdecydowanie lepiej od soczewek.
Opublikowano
nie wiem jak swieca te bez soczewek ale napewno gorzej wyglądaja :roll: moje bmw jest z 91r i ma soczewki swiatła swieca bardzo dobrze
Opublikowano
i tu się maly z Tobą zgadazm w 100%. Światła w mojej byłej e34 uważam za najlepsze jakie miałem do tewj pory - a były chyba ze 2 letnie;)
Opublikowano
  • Autor

Wielkie dzięki za podpowiedzi zostanę przy soczewkach ( nówkach oczywiście)

Pozdro. All