Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam pytanie. Probowano mi ukrasc samochod na stacyjce (w okol)zaraz w miejscu gdzie sie wklada klucz jest w takim czarnym kolku zwoj cienkiego druta. Polaczony jest dwoma kablami.(zielonymi). Podczas proby kradziezy ten zwoj zostal odciety i zdjety ze stacyjki rowniez przerwany. Nic wiecej nie zrobili(przynajmniej tak wyglada) w tej chwili wyglada to tak. Przekrecam kluczyk wszystko jest normalnie wszystkie kontrolki sie swieca i tak dalej jednak jak przekrecam dalej zeby odpalic go to poprostu jest cisza nic. Rozrusznik nie kreci. Moze mi ktos pomoc? z gory dziekuje
Opublikowano
ten cienki drut w czarnym kólku jest po to zeby wyjac wklad,ale nie rozumiem gdzie te kabelki sa polaczone-jakies zielone i przerwane,opisz troche jasniej,tez ostatnio chcieli mi ukrasc wymienialem stacyjke jesczce wkladki w drzwiach zostaly ,wiec kilka rad moge przeslac
Opublikowano
no wiec ten kabel zielony jest polaczony wlasnie z tym zwojem cienkiego drutu z jedna koncowka drugi kabel z druga koncowka rego zwoju. To jest jakis obwod ale nie wiem do czego.
Opublikowano
moze hmm ale po co grzalka przy stacyjce i dlaczego nie odpala skoro tylko to odlaczyli. I druga sprawa nie wiem czy grzalke by wkladali w plasik. Mysle ze moze cos z immobilaiserem to jest wspolnego ale nawet nie wiem czy mam go
Opublikowano
oczywiscie jutro zrobie bo teraz juz troszke za ciemno. moje gg45757 jakbys mogl mo cos napisac tam to jutro przesle przez gg zdjecia.
Opublikowano
Wielkie dzieki. To juz sie dowiedzialem rowniez niby to sie nazywa petla indukcyjna. Teraz moje pytanie jest takie. Byla ona przerwana polaczylem ten drucik miedziany i splotlem go jeszcze raz. Ale niestety nic. Czy jak przeloze to z innego samochodu to bedzie chodzic z moim kluczykiem. Mysle ze tak. albo inaczej czy moge to troche skrocic??. Bo samochod nie kreci nic. albo co zrobic zeby odlaczyc immobilaiiser
Opublikowano
Najlepiej poswiec pare zlotych i podholuj autko do jakiegos elektryka. Stracisz pare zlotych ale nic nie popsujesz. A jezeli to faktycznie antena od immobilisiera to moze taka bedzie mial i ci wlutuje lub naprawi ta.
Opublikowano

znalazlem na innym forum

Witam"w starszej generacji urządzeń do odpalania" wymagane było programowanie nowego transpondera (czyt. klucza),które to urządzenie umożliwiało,dlatego jest odpięta pętla przy stacyjce a w to miejsce była podpinana pętla z nowym "surowum transponderem" A wszystko programuje się przez OBD...

Pozdrawiam.